Opomenuti odhlaseni se ze zdravotniho pojisteni - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Opomenuti odhlaseni se ze zdravotniho pojisteni

katerina halkova, 09.06.2008 23:31:36

Dobry den,
stal se mi problem v podobe, ze jsem se pred odjezdem na dlouhodoby-nevydelecny(jedna se o kulturne vymenny program au-pair) pobyt do zahranici neodhlasila z verejneho zdravotniho pojisteni. Ve Velke Britanii jsem od 13.2. s tim, ze do 12.2 jsem byla v CR zamestnana. Skutecnost odletu z CR mohu dolozit. Pocitam s tim, ze pojistovna po me bude tuto dobu chtet doplatit, ale chtela jsem se optat na moznost prominuti platby penale ci povinnost pojistovny mi jej uctovat. Je v techto pripadech mozna nejaka vyjimka, nebo ma vubec pojistovna povinnost toto penale uctovat? Pokud ano, mate nejake informace o jakou castku by se. zhruba mohlo jednat? Mohu se odhlasit ze zdravotniho pojisteni ted, i kdyz je tam nedoplatek-myslim kvuli tomu aby se dluh nenavysoval. Je moznost s pojistovnami domluvit splatkovy kalendar? Dekuji za odpoved

Re: Opomenuti odhlaseni se ze zdravotniho pojisteni

Mgr. Oldřich Topka, 13.06.2008 14:42:03

Dobrý den, tohle si musíte projednat s příslušnou pojišťovnou. Prominutí je pouze na jejich uvážení, nárok na něj rozhodně nemáte, protože jste to Vy kdo nedodržel stanovené povinnosti. Výše penále činí 0,05% z dlužné částky za každý den prodlení. A to, že si ho pojišťovna účtovat bude, je jisté.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »