pracovní doba - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pauza na obed

Sona Darby, 09.06.2008 21:49:44

Dobry den,

chci se zeptat, zda ma zamestnavatel pravo me nutit k vybrani pauzy na obed. Dle zakoniku prace jsem se docetla, ze pauza muze byt nejdele po 6 hodinach. Ja jsem zamestnana na 6hodin denne/ 30hodin tydne a 1/2 hodina denne navic na obed mi dela komplikace, jelikoz jsem casove omezena. Staram se o 6 letou dceru.
Dekuji za pomoc.
Sona Darby

Re: pauza na obed

Mgr. Oldřich Topka, 11.06.2008 11:17:55

Dobrý den, tohle by jste měli vyřešit vzájemnou dohodou, pokud však bude zaměstnavatel ochoten vyjít vám vstříc. Jde spíše o to, že zaměstnavatel je povinen nejdéle po 6 hodinách poskytnout přestávku, ale nesmí tak učinit na konci pracovní doby. Takže Vám nemůže přestávku určit tak, že by jste ji měla až po 6 hodinách, kdy Vám ale končí pracovní doba.

pracovní doba

Mgr. Šárka Filipová, 09.06.2008 13:51:20

Dotaz: Jsme plně organizovaná základní škola spojená s mateřskou školou v jeden právní subjekt. Vedením MŠ byla pověřena vedoucí učitelka MŠ, která tedy nemá statut ředitelky. Kolik hodin týdně činí její přímá výchovně vzdělávací činnost?
Děkuji.

Re: pracovní doba

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 16:33:20

Dobrý den, na to se informujte na školském odboru městského úřadu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »