Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
DOBRÝ DEN,MĚLA BYCH TAKOVÝ DOTAZ.jSME MANŽELÉ 13 LET,DŮCHODCI,MANŽEL MÁ 3 DOSPĚLÉ DĚTI,JÁ JEDNO.zAČALI JSME ŽÍT NA ZREKONSTRUOVANÉ CHATĚ,BYT V PREZE JSME VRÁTILI MAJITELI,BYL MŮJ SLUŽEBNÍ.jSEM TADY TRVALE PŘIHLÁŠENÁ,JDE MI O TO,JAK SE PRÁVNĚ OCHRÁNIT PRO PŘÍPAD,ŽE BY SE S MANŽELEM NĚCO STALO.MOHLI BYSTE MI PROSÍM PORADIT?rEKONSTRUKCE CHTY STÁLA PLNO PENĚZ A PRÁCE A CHTĚLA BYCH BÝT NA STARÁ KOLENA ZAJIŠTĚNÁ,V PŘÍPADĚ MÉ MRTI,DĚDIL BY NĚCO MŮJ SYN?DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
Dobrý den,
pokud zemře manžel, budete dědit Vy a jeho 3 děti, každý stejným dílem - tzn. každý 1/4. Manžel však může sepsat závěť, v níž určí jako dědice Vás, tím pádem dojde ke snížení podílů jeho dětí o 1/2.
Stejně pokud zemřete Vy, bude dědit stejným dílem Váš manžel a Váš syn.
dobrý den paní doktorko,nejprve bych vám chtěla poděkovat za odpověď,měla bych ještě jeden dotaz.Manžel měl chatu ještě před manželstvím se mnou,při odhadu měla 160000,-spolu jsme jí od roku 1995 co jsme manželé kompletně zrekonstruovaly k trvalému bydlení.Nedávno jsem se dozvěděla,že se ptal svých 3 dětí,na koho má chatu napsat,2 děti odmítly,jedna dcra souhlasila.Jde mi o to,co z toho pro mně vyplývá,zatím to nenechal přepsat,já nechci být vyškrtnuta ze hry,stálo to i mně spoustu peněz a práce.On mi neustále tvrdí,že mi zde stačí trvalé bydliště aby mně nikdo nemohl vystěhovat,s čím já nesouhlasím,děkuji vám ještě jednou za odpověď,také by mně ještě zajímalo,když napíše závěť,jestli o každé změně v závěti mám být informovaná,děkuji,určitě budu mít ještě nějaký dotaz
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com