Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
našla jsem inzerát na prodej obecního-městského bytu přímo k nastěhování. Ještě jsem se nikdy s touto nabídkou nesetkala. Tak bych chtěla vědět nějaké podrobnosti. Cena bytu je nižší než předpokládaná tržní cena v této lokalitě. V inzerátu je dále uvedeno: "Po koupi tohoto bytu se stanete nájemníkem, který ovšem po dobu cca 15 let nebude platit nájemné, protože dojde k tzv. odbydlování nákladů vložených do výstavby této bytové jednotky." nevím přesně, jak mám tomuto rozumět. A co to pro mě znamená, pokud bych koupila takovýto byt a né byt v OV či DV. Jaké jsou rozdíly?
Mockrát děkuji za odpověď.
KI
Inzerát je pochybný a podezřelý.
"Po koupi tohoto bytu se stanete nájemníkem" - to je přece rozpor - buď byt koupíte a jste majitelem, nebo jej máte pronajatý a jste nájemníkem.
Kdo podává byt - obec nebo někdo jiný?
Děkuji za odpověD. Hledala jsem si o tom pak ještě další informace na internetu a našla jsem, že prodej obecních bytů je podezřelý.
Nabídku jsem našla na stránce realitní kanceláře.
Celá nabídka zní:
"Představujeme prodej atypického půdního bytu 3+kk s balkonem o výměře 90 m2 v cihlovém domě. Byt vznikl jako půdní vestavba v obecním domě. Po koupi tohoto bytu se stanete nájemníkem, který ovšem po dobu cca 15 let nebude platit nájemné, protože dojde k tzv. odbydlování nákladů vložených do výstavby této bytové jednotky.
Dále následuje jen popis bytu.
Při hledaní bytů jsem se setkala např. s prodejem náj. smlouvy za vcelku směšné peníze. Jako přenechání bytu s regul. nájmem. Ale o tomto jsem si již zjistila, že je nelegální.
S nabídkou typu výše jsem se setkala poprvé.
Ještě jednou děkuji za odpobvědi.
Katka
Dobrý den,
obracím se na Vás se žádostí o radu. Bývalý vlastník nemovitosti uzavřel s námi nájemní smlouvu na byt na dobu neurčitou. Byt pak prodal obci, která nám jej chce prodat do OV.(Od obce máme také vystavenou smlouvu na dobu neurčitou). Z finančních důvodů (půjčka i hypotéka byly zamítnuty a požadovanou hotovosti nedisponujeme)si byt nemůžeme odkoupit.Obec na nás vyvíjí nátlak, že pokud byt neodkoupíme, prodá ho realitní kanceláři, nebo jinému subjektu a ty nám pak uloží mnohem vyšší nájemné a zároveň budeme muset přispívat do fondu oprav. Nebo nás můžou také vystěhovat. Dá se určit o kolik Kč nám může nový kupec bytu zvednout nájem, případně jestli nás může vystěhovat?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
Dobrý den, to se určit nedá. Ale pokud někdo byt koupí, tak i s nájemci a za podmínek, které jsou ve stávající nájemní smlouvě. Vystěhovat Vás tedy nikdo nemůže a nájem lze zpravidla zvýšit jen na základě dohody stran.
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Obec nám v únoru 2008 zaslala závaznou nabídku k odkoupení bytu v něm jsem nyní jako nájemník. Dala jsem si žádost že byt chci koupit a půjčila jsem si u banky peníze, protože jsem nastupovala do jiné práce, kde mám smlouvu na dobu určitou a poté bych půjčku nedostala. Někteří nájemníci si zrušili stavební spoření a byly jsme připraveni si byty koupit. Nyní po pěti měsících se obec rozhodla že si bytovku nechá (do budoucna pro domov důchodců). Nyní mi zůstala půjčka na čtyři roky a musím i nadále platit i nájem. Zajímalo by mne zdali mám nárok na nějaké odškodnění když od té nabídky odstoupili, v ní je i uvedeno že je to ,,závazná nabídka'' !! Co mám nyní dělat? Děkuji Vám moc za radu.
Dobrý den, to, že je to označeno jako "závazná nabídka" o její závaznosti nic nesvědčí. Měli být uzavřeny smlouvy o smlouvě budoucí, jejichž uzavření by se dalo vymáhat soudně. Dala by se zvážit otázka náhrady škody, která Vám jejich jednáním vznikla, ale do toho by jste se bez právníka pouštět neměla.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com