Exekuce - problémy s exekutorem - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

blokace účtu

Pavel, 30.03.2011 10:55:27

Zdravím, exekutor mi zablokoval účet u banky, zablokoval ho na plnou výši exekuce i kdyz byla z většiny zaplacena, doplatil jsem zbytek na ucet exekutora a ten mi rekl ze s odblokovaním musím počkat, diky tomuto ale je vysoká pravděpodobnost že mě teď začnou žalovat ostatní protože platby z účtu neodejdou a co teď s tím ?? Tímto mě exekutor dovede k dalším exekucím (nezaplacený nájem,elektřina,plyn) a mimo to mi exekutor řekl po telefonu že peníze na doplatek si mam sehnat kde chci ,že to není jeho problém, čímž mě tedy uvedl v omyl a ja to na základě tohoto tvrzení zaplatil a s zablokovanými penězi na účtě nemůžu nic. Jde toto nejak rychle vyřešit?? A byl postup exekutora spravný když mi po telefonu řekl že to mam ihned zaplatit??

exekutor

Roman Lukovič, 01.06.2009 22:17:38

Dobrý den.
Dostal sem se do finanční krize a mám již exekuci.Radek Burda coby
exekutor Plzeň - město,Palackého nám. 28 mi tvrdí že nelze dluh splácet a mohu ho zaplatit jen
ve 3 splátkách.
Já jen chtěl splácet a chtěl sem to písemně jelikož srážkami ze mzdy by to bylo na dlouho.A ještě ke všemu jsem jen ručitel a dle jeho slov mu stačí že dohnal mě že druhého dlužníka dohnat nemusí a nemá důvod ho hledat jelikož to může vymoct ze mně.A to se mi krajně nelíbí.
Chtěl sem jen písemně závazný splátkový kalendář.
On mi namísto toho odepsal pouze toto:

Dobrý den
Pane Lukovič zřejmě dostatečně nechápete situaci. Jsme exekutorský úřad. Splátky jste měl platit firmě Profi Credit. Váš dluh můžete zaplatit na tři splátky. Pokud tak neučiníte provedeme další kroky vedoucí k
uspokojení oprávněného.

Je jeho jednání správné?

Je jeho jednání správné?Co mu na to mohu odpovědět?

Předem děkuji za odpověď.

Roman Lukovič

exekuce

Vaclav Antony, 15.02.2009 00:39:00

Dobry den diky neuspesnemu podnikani jsem se dostal do dluhu byl mi dorucen exekutorsky prikaz.Chtel jsem se zeptat zda mam nejake pravo na splatkovy kalendar jelikoz me dluhy dosahuji znacne castky a majetek ve smes zadny nemam.dekuji

LQtmcHP3

Pavel Růžička, 09.02.2009 16:19:00

Dobrý den, byla mi nařízena exekuce o které jsem vůbec nebyl informován, udělali mi exekuci na plat a zároveň další na účet kam mi výplata chodí. Nezůstává mi tedy ani životní minimum, prostě nic. Nevím co mám dělat neboť mám rodinu a musím ji finančně zabezpečit. Děkuji

riziko dražby

Jaroslava Nováková, 16.12.2008 15:50:18

Dobrý den,
ve výpisu z katastru nemovitostí je údaj „omezení vlastnického práva – nařízená exekuce“. Prosím o informaci, jak může tento údaj ovlivnit riziko dražby nemovitosti v případě, že vlastník nemovitosti pravidelně splácí soudem nařízené splátky exekuce.
Předem děkuji za informaci Nováková

dražba

Jaroslava Nováková, 16.12.2008 16:43:24

Dobrý den,
můžete mi sdělit, zda nabytí majetku v průběhu řádného splácení exekuce (dle exekučního příkazu) může ovlivnit způsob doplacení exekuce? Může v tomto případě exekutor použít dražbu nově nabytého majetku k urychlení splacení dluhu?
Děkuji Nováková

Exekuce

Vendula Zaspalová, 25.11.2008 14:58:42

Dobrý den!!Mám dotaz příteli přišel domů dopis o vyrozumění exekuce... jenže jsme si jisti že v roce který nám uvedli jsem si od firmy žádnou půjčku nebrali..Takže nemáme ani žádné podklady o půjčce. Máme vůbec nějakou šanci se proti exekuci bránit?, Mohli by jste nám poradit jak... ? Díky Zaspalová

zablokovaný účet

Martina Poláková, 24.11.2008 10:54:30

Dobrý den,
asi před měsícem jsem sem vložila dotaz týkající se uvolnění zablokovaného účtu od exekutora, pokud jsem svůj dluh zaplatila. Bohužel ani do dnešního dne mi žádné vyrozumění nepřišlo (pouze výpis úkonů za které jsem zaplatila) a účet nebyl odblokován. Obrátila jsem se tedy na exekutorskou komoru (zaslala jsem jim veškeré dokumenty týkající se této záležitosti i s kopií složenky a výpisu, které dokazují že jsem dluh v plné výši okamžitě uhradila), ale ani zde jsem odpověď neobdržela. Byla jsem i v bance, abych zjistila zda mám nějakou jinou možnost problém vyřešit, ale tam mi zdělili, že mohou jen čekat až jim exekutor dá nový příkaz k uvolnění účtu. Jsem zoufalá, nevím jak tuto nepříjemnost dále řešit, peníze, které mám zablokované nutně potřebuji, navíc ani nemohu účet u banky zrušit a jsem tak nucena hradit poplatky za vedení účtu.
Děkuji předem za vaši odpověď

Re: zablokovaný účet

Mgr. Oldřich Topka, 25.11.2008 16:01:47

Dobrý den, jestliže jste zaplatila dluh i náklady exekuce, byla exekuce skončena. Nyní tey musíte, třeba i opakovaně, urgovat exekutora o zrušení obstavení účtu. On je totiž ten, kdo musí učinit úkony vůči bance, aby účet odblokovala.

Martina Poláková, 26.11.2008 10:54:26

Dobrý den,
děkuji za Vaši odpověď. Bohužel na mé urgování exekutor nereaguje. Je to nepříjemná situace a je mi jasné, že pokud exekutor nebude z nějakého neznámého důvodu chtít účet uvolnit, nejspíš své peníze velice dlouho (možná nikdy) neuvidím.

Miroslav Konečný, 14.05.2011 20:21:06

Já osobně bych požadoval po exekutorovi náhradu vzniklých nákladů i odškodnění a podal stížnost na exekutorskou komoru.

exekuce

Šárka Dvořáková, 16.11.2008 13:27:50

Dobrý den, byla mi provedena exekuce...je to již delší dobu....takže jsem promeškala odvolací lhůtu 15 dní...(jestli tam vůbec byla). Jedná se o to,že: v soudním řízení mi soud napsal č. ban.účtu,na které jsem poté začla svůj závazek splácet....jenže....číslo účtu neexistovalo..to jsem zjistila až po upomínce..že svůj závazek neplním......já jsem toto sdělila v exekuční kanceláři...(mám i doložené výpisy z účtu,které jsem zaslala pověřené osobě)...načež mi bylo sděleno ,že soud za tyto chyby neodpovídá a exekuce mi byla provedena....rovněž se domnívám ,že i v nepoměru k částce která byla exekuována..chtěla bych podat stížnost a navrácení exekučních poplatků zpět.....můžete mi poradit ,komu mám svoji stížnost poslat , nebo kam se obráátit?...děkuji.... Šárka

Re: exekuce

Mgr. Oldřich Topka, 25.11.2008 14:47:12

Dobrý den, pokud chcete napadnout postup exekutora, můžete se za 1) obrátit na advokáta a konzultovat s ním možnosti obrany a za 2) zaslat podnět (stížnost) na komoru exekutorů.

exekuce

artur bernhauer, 13.11.2008 14:36:22

Dobrý den,byl jsem postižen exekucí,a proto jsem ex.kancelář i soud informoval o tom,že mám 17 let právoplatným rozsudkem se seznamem věcí movitých,rozděleno spol.jmění manželů.Reakce exekutora byla taková,že přišel a polepil co se dalo.
Zajímavé na tom je to,že ex.poslal stejný soud jako mně rozdělil majetek.

Re: exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.11.2008 14:40:56

Dobrý den,
neuvedl jste zásadní věc - o jaký dluh se jedná (zda vznikl za trvání manželství či nikoli) a komu byl tento dluh určen.

dotaz

Martina Poláková, 12.10.2008 16:02:05

Dobrý den,
můžete mi prosím poradit do kolika dní/měsíců mi musí exekutor uvolnit můj účet v bance? Dlužnou částku jsem zaplatila okamžitě po obdržení výzvy k zaplacení. Na účet mi chodí výplata a já se k penězům nemohu dostat.

Re: dotaz

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.10.2008 08:57:19

Dobrý den,
exekutor žádnou lhůtu stanovenu nemá. Jestliže jste však dluh vč. všech nákladů, odměn a úroků již opravdu zaplatila, měl by tento příkaz zrušit. Obraťte se na exekutora se žádostí o vysvětlení a požadujte okamžitou nápravu s tím, že jinak se obrátíte na Exekutorskou komoru.

Re: dotaz

Martina Poláková, 13.10.2008 12:31:08

Děkuji za informaci. Přeji pěkný den

exekutor

Martina Bíla, 08.06.2008 21:05:38

Dobrý den,dostálá jsem byt po babičce ve kterém je nahlašená jeji dcera, která se tam vubec nezdržuje.Jelikož na adresu došel dopis s exekuci na jeji jmeno.?Vubec nevím co si počit,mám dvouroční holčičku a mám strach že mi exekutor vezmě moje věci a taky věcí meho přítele.Na matrice ji nechcou odhlasít i když bydli a zdržuje se u sveho přitele.Prosím poradte mi jak dále mám postupovat.M.Bíla

Re: exekutor

Petr Petr, 08.06.2008 21:33:14

Okamžitě zkontaktujte (nejlépe písemně a doporučeným dopisem) exekutora. Vysvětlete mu situaci, zejména to, že se v bytě jmenovaná dlouhodobě nezdržuje a hlavně že zde nemá vůbec žádný, exekucí postižitelný majetek. Exekutora nezapomeňte rovněž upozornit i na to, kde se konkrétně povinná, tedy babiččina dcera v současné době zdržuje, neboť exekutor jde na tu adresu kde je předpoklad že se nachází majetek který lze exekucí postihnout.

Pokud jste majitelkou bytu (máte vlastnická práva) následně zrušte dotyčné osobě v uvedeném bytě bydliště. Je to jednoduché, napište písemnou žádost o zrušení bydliště s touto zajďete znovu na příslušný městský či obecní úřad a požádejte jako osoba oprávněná o zrušení bydliště a to právě z důvodu že jmenovaná nemá k bytu žádný vztah a že se zde dlouhodobě nezdržuje.

Exekuce - problémy s exekutorem

Petra Fuhrmannová, 08.06.2008 18:28:18

Dobrý den,
obdržela jsem exekuční příkaz na plat,pozemky(hodnota cca 3000,Kč) a stavební spoření.
Hned jsem volala a následně i psala exekutorovi, že bych se chtěla domluvit na splátkovém kalendáři.
Následně mi přišel souhlas:"...sdělujeme Vám, že bereme na vědomí úhradu ve splátkách, splátky můžete poukázat na účet....".
Ihned jsem zaslala 1.splátku viz. splátkový kalendář.
Přesto mi exekuce na platu zůstala a také proběhla, takže mi na účet přišlo pouze životní minimum.
Asi za čtrnáct dní jsem obdržela exekuci na běžný účet.
Exekutor mi telefonicky sdělil, že jsem si splátkový kalendář vymyslela, a že ze mě dostane všechno.
Jak mám postupovat a co mám vlastně dělat? Nemám peníze ani v hotovosti, výplatu mám pouze v živ.minimu,ale na zastaveném účtě,na který nemůžu.
Nemám ani na jídlo a ani na bydlení, takže budu muset odejít ze zaměstnání.Zatím mi trochu pomáhají finančně děti, ale ty samy nemají,takže to dlouhodobě nejde. Do důchodu mám ještě šest let.
Děkuji za odpověď.

Re: Exekuce - problémy s exekutorem

Mgr. Oldřich Topka, 13.06.2008 10:09:14

Dobrý den, na postup exekutora si můžete stěžovat u komory exekutorů s tím, že uvede podstatné okolnosti a doložíte, že Vám byl povolen splátkový kalendář, na který však nakonec nevzal exekutor ohled.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »