Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den
Jsem řidič MKD po půl roce jsem byl zařazen na vnitrostátní dopravu kde nám bylo řečeno že budeme placeni 13,5% z celkové fakturace.Při každé jízdě jsem se ptal na fakturaci a bylo mi řečeno že to není možné zdělovat pouze celkovou za měsíc.Vždy po dotazu celkové částky to firma prodlužuje a není sil se dopátrat kolik jsem vydělal.Až po nátlaku plácnou pro mně dost nesmslné číslo,z porovnáním s ostatníma řidičema.Nehledně jsem se dozvěděl že nám strhavají za spotřebu.Auto je vybaveno počítačem a veškeré udaje se dají zjistit z něho.Udávají spotřebu kterou při zátěži auta nelze splnit a mají důvod k srážkám.Strhavají to s pohiblivé částky na výplatě tak se to nedá přímo dokázat.Nehledně dál nám píšou dovolenou bez našeho souhlasu.Napřiklad po 30 dnech práce bez přestávky jsem si bral volno a na to volno mi na pásce zaplatily dovolenou.Myslím si že jsem měl nárok na náhradní volno.Jinak výplatní den máme 18 v měsíci a výplata chodí 30.Tak že platíme penále za účty v bance atd.
Dobrý den, tohle skutečně není v souladu se zákoníkem práce. Podejte podnět na oblastní inspektorát práce, nejlépe společně s dalšími kolegy, kterým to také není jedno. Popřípadě kontaktujte odborovou organizaci, pokud ve firmě nějaká existuje.
Moc děkuji za radu pane doktore.
Ještě se zeptám.Pokud bych si zaplatil advokáta na koho bych se měl obrátit a zda by byla šance aby mi firma v uvozovkách ukradené peníze vrátila.
Moc děkuji za pochopení.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com