Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám možnost koupit byt do OV. Byt je města a prodává ho nájemníkovi,který tam žije 20 let a má tam trvalé bydliště. On bohužel nemá finanční prostředky na koupi tohoto bytu a po společné domluvě je ochotný, když byt koupíme (na jeho jméno) se do 3 let vystěhovat a byt přenechat mě. Chtěla jsem se zeptat po jaké době lze byt přepsat na mé jméno a jakými způsoby ošetřit to, že byt, ačkoli se bude kupovat na jeho jméno, je vlastně mým majetkem??
Děkuji.
Dobrý den,
"přepsat" byt na Vás - tedy Vám jej prodat za cenu, kterou zaplatíte, můžete kdykoli. Jde jen o to, zda nebude mít obec nějaké omezení v kupní smlouvě.
Můžete sepsat smlouvu o smlouvě budoucí kupní a v ní tuto věc upravit. Více než vřele Vám doporučuji navštívit advokáta a nechat si smlouvu sepsat u něho - sice Vás to bude stát nějaké finanční prostředky, vyhnete se ale značně vysokému riziku, že nakonec nebudete mít ani byt ani peníze.
Dobrý den.4 roky jsem žila s přítelem a jeho matkou v bytě,máme spolu tříletou dceru.Jeho matka teď byt prodala a chce nám koupit byt,ale chce,aby byl napsaný na ní.Když jsem se jí ptala na důvod,tak mi odpoěděla,že kdybych se na přítele vykašlala,tak mi automaticky zůstane byt.Ale já tam nechci žít jako nějaký podnájemník,vůbec nevím co s tím mám dělat a ani nevim,zda tam budem mít trvalé bydliště.Jeho matka je dost chytrá,její finanční situace není taky zrovna dobrá,to je jeden z důvodů proč prodala taky byt.Mám strach,aby se k nám jednou nechtěla nastěhovat a nevymlouvala se na to,že je to její byt.Chci se tedy zeptat,jestli může být napsán přítel i já na smlouvě jako vlastníci bytu,popřípadě jen on,aniž by jeho matka měla strach,že by jednou ten byt zůstal mě?A co s tím trvalým bydlištěm?Moc děkuji za odpověď.Kreanová
Dobrý den,
promiňte, ale to se ptáte vážně? Vy se opravdu divíte tomu, že chce být za svoje vlastní peníze uvedena jako vlastník? To snad ne! Pokud chcete být vlastníkem Vy, tak si byt kupte sama. Nic mi do toho sice není, ale měla byste být ráda, že Vám byt chce koupit. Trvalé bydliště nic neznamená, má pouze evidenční charakter, a nezakládá žádné nároky.
Ano,to se ptám vážně.Ona ty peníze dala nám.Není to tak jednoduché,ona je alkoholik a gambler,bydlí teď v pronájmu,ze kterého jí za chvíli vyhodí.Ale to je škoda sem vůbec psát.Nashledanou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com