Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
nastěhovala jsem se do bytove jednotky 2+1 v RD,po dohodě s majitelem jsem misto kauce 10 000 Kč investovala tyto penize do rekonstrukce bytu. Majitel obyval bytovou jednotku v prizemi.Sliboval mi dodat najemni smlouvu hned jak bude mit trosku casu, ze ji sepiseme a vyplnime.
4 mesice se tak ale nedelo,v mesici kveten jsem nezaplatila najem a oznamila,ze jsem se k 13.6 budu stehovat.Chtel po mne,abych mu podepsala dluzny upis na 20000 (mesicní najem byl 7000+2500 energie),coz jsem odmitla.Argumentoval to tim,ze si tam musi dalsi mesic nekoho hledat a ze to musim zaplatit.Zadala jsem teda o vraceni kauce,odmitl.Nepodepsala jsem to.Nepustil me uz do bytu (který je kompletne a plne vybaven moji zarizenim, vc.elektroniky),zustala jsem na ulici jen s kabelkou,za asistence policie jsem si z domu mohla odnest pouze nejnutnejsi osobni obleceni,doklady,PC.Je to uz 3 dny a nevim jak mam postupovat.Prosim,spim na ulici,musim chodit do prace,nemam obleceni a obavu o sve veci.Prosím pomo
Dobrý den,
jsem vlastníkem bytu, trvalé bydliště mám jinde, v bytě bydlí otec, který tam má nahlášené bydliště a dluží za vyúčtování služeb a příspěvek do fondu oprav. Nemám s ním sepsanou nájemní smlouvu. Případ jde pravděpodobně k soudu, přišel dopis se zeleným pruhem. Prosím o informaci o možných následcích pro mě jako majitele bytu.
Děkuji za jakékoliv informace.
Novotná
Pravděpodobně budete odsouzena k úhradě dlužné částky, úroků z prodlení a nákladů řízení.
dobry den. pronajimam byt,za ktery mi najemce nezaplatil uz 3 mesic a vypada to,ze v tom bude pokracovat. navic nici zarizeni bytu. jak muzu zabranit tomu aby v tom pokracoval?
Dobrý den, pokud nezaplatil již 3 měsíce, je dán důvod pro výpověď z nájmu (§711/2 občanského zákoníku). Pokud jde o dlužné nájemné, to budete muset vymáhat soudně (pokud nezaplatí dobrovolně).
Bydlim v obecnim dome na Praze. Dostal jsem se do druhotne platebni neschopnosti,byl bez prace atd. a vytvoril dluh na najemnem za 6 mesicu. Nyni jiz pracuji a rad bych dluh doplatil a vyrovnal celou pohledavku. Mestska cast chce abych se vystehoval a byt uvolnil. Musim se vystehovat- i pokud zaplatim dluh? Zaloba lezi u soudu, pokud vse uhradim a nadale budu platit, muze mi soud i tak naridit vystehovat se z bytu???
Dobrý den, pokud byla dána výpověď, pak Vám žádné uhrazení dlužného nájmu nepomůže. Nejde už o věc nájmu, ale o uspokojení dluhu, který Vám vznikl. Na samotném trvání nájmu nemá zaplacení dluhu vliv. Neplatí-li se nájemné více jak 3 měsíce, je pronajímatel oprávněn vypovědět nájem. Jedinou cestou je, že by jste se s městskou částí dohodl. Ale pokud na dohodu nekývnou, pak se budete stěhovat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com