Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám takový dotaz, přítelkyně měla smlouvu na dobu určitou do 31.5.2008 a jelikoš začala chodit do práce i v červnu i bez podepsané smlouvy, tak se jí to prý automaticky prodlužuje na dobu neurčitou. Dostala nabídku nového zaměstnámí, která se neodmítá a chtěla se domluvit na ukončení prac. poměru dohodou. Zaměstnavatel se o tom ani nechce bavit a nechce ji pustit, tak jsem jí poradil aby přestala k nýnějšímu zaměstnavateli chodit do práce z toho plyne paragraf 53 ZP. U budoucího zaměstnavatele by nevadilo, že by ho měla. Tak to řekla nýnějšímu zaměstnavateli, že přestane docházet do práce. Nýnější zaměstnavatel ji začal vyhrožovat soudy, žalobou za ušlý zisk. Nevím, jak by to dokázal?. Má právo ji takto žalovat?? Předem děkuji za odpověď.
A ještě jeden malý dotaz, když jsem ani nepodespal prodloužení pracovní smlouvy, tak se to atomaticky převání na dobu neurčitou bez mého podpisu. Děkuji za odpoveď
Dobrý den, žalobu o náhradu škody, kterou mu způsobila svým jednáním, tedy tím, že přestala chodit do práce a plnit své pracovní úkoly, podat může. Škoda spočívá v tom, že musí zajistit náhradu, ujdou výkonu, které odváděla a v souvislosti s tím i příslušný zisk. Taková škoda se dá přesně vyčíslit, takže můžete věřit tomu, že se to dokázat dá.
Automaticky se PP prodlužuje v případě, že zaměstnanec pokračuje v práci s vědomím zaměstnavatele i po dni uplynutí určité doby. Jinak ne.
Dobrý den,
velice děkuji za minulou odpověď.Ještě bych se chtěl zeptat,jak dlouho může zaměstnavatel zaměstnance takto "dusit". Je nějaká lhůta, po kterou může zaměstnavatel něco vymáhat nebo je to neomezené a mohou se dohadovat a soudit třeba 10 let???A je zaměstnavatel povinnen vyplatit část mzdy kterou si zaměstnanec odpracoval v části měsíce ve kterém náhle odešel a tím poručil paragraf nebo může říct :"hrubě jste porušila pracovní smlouvu a já vám tak nic nezaplatím, nemáte nárok na tu část mzdy,kterou jste si zde odpracovala"???Přítelkyně je ochotna se této mzdy vzdát za výměnu dohody o rozvázání PP k určitému datu.Je však otázka jestli to zaměstnavatel přijme.Tím by mu ale spíše ulevila od daní,které by za ni ještě musel platit atd...., že???Velice děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com