upozornění na možnost rozvázání HPP - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

upozornění na možnost rozvázání HPP

Josef Kovář, 06.06.2008 02:32:22

Jakým způsobem se mohu bránit v případě, kdy jsem dostal od zaměstnavatele upozornění na možnost rozvázání pracovního poměru, ve kterém mi oznamuje, že jsem zkopíroval firmení účetní data a vynesl je mimo prostory společnosti. Ve stejný den mi zaměstnavatel předal další upozornění na možnost rozvázání pracovního poměru, ve kterém mi oznamuje, že jsem nebyl přítomen v okamžiku jeho příchodu na pracoviště.(Jsem zaměstnán v pracovní pozici "Remarketing manager" a v uvedenou dobu jsem řešil ochodní požadavky u zákazníka.)Jakým způsobem a kde se mohu odvolat proti těmto upozorněním. Děkuji.

Josef Kovář

Re: upozornění na možnost rozvázání HPP

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.06.2008 09:41:40

Dobrý den,
proti těmto upozorněním zaměstnavatele se nikde "odvolat" nemůžete. Pokud Vám tato pochybení takto vytýká, pravděpodobně s Vámi chce ukončit pracovní poměr a pro podání výpodědi z důvodu dle § 52 písm. g) ZP potřebuje několik těchto upozornění v průběhu 6ti měsíců. Pokud Vám tedy dá výpověď dle uvedeného a Vy s tím nebudete souhlasit, můžete se bránit u soudu podáním žaloby na určení neplatnosti této výpovědi a jednotlivá upozornění na porušení prac. kázně vyvracet.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »