Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Přeji pěkný den z Jihlavy a prosím o radu.
Máme pružnou pracovní dobu - musíme být v práci od 7:00 do 12:00 a za týden musíme mít odpracováno 42,5 hodiny. V kolektivní smlouvě (a nikde jinde) je napsáno, že se pracovní doba počítá od 6:00 do 17:00.
Zaměstnanec jede na pracovní cestu - dvoudenní. Druhý den se vrací v 13:00. Z hlediska PC má nárok na stravné v rozsahu 12 - 18 hodin. Ale: kolik hodin má ten den odpracováno?
Děkuji a přeji pěkný den
Mgr. Jiří Havel
Dobrý den, pružná pracovní doba se při pracovních cestách neuplatňuje (§85/4 ZP). Pracovní doba se řídí podle rozvrhu směn, které by pro účel cest měl stanovit zaměstnavatel. Mimochodem, stanovená týdenní pracovní doba činí 40 hodin. Patrně jste tedy do 42,5 hodin započítala i 0,5 hodinové přestávky, které ale nejsou dobou práce.
Dobrý den, můj PP by měl skončit k31.7.08 výpovědí z mé strany. Mám nějaký nárok na volno při hledání nového zaměstnání?§? Moje pracovní doba je 7-16 a tak nemám možnost po 16hodině jít na pohovor.
A ještě jeden dotaz. Měl jsem nahlášenou dovolenou, schválenou poté mi byla zrušena, a tak jsem šel požadovaný den k lékaři. Propustka mi byla zaměstnavatelm zničena a dostal jsem tzv A(absenci) co mohu dělat ? Moc děkuji za pomoc
Dobrý den, to řeší nař.vl. 590/2006 Sb.: Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.
Ohledně zničení propustky k lékaři kontaktujte inspektorát práce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com