Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,dozvěděla jsem se, že bych měla dědit po mém letos zemřelém strýci, který neměl děti ani manželku.
Jeho matka též nežije. Měl pouze dvě sestry, z nichž jedna - má matka zemřela loni. Můj strýc, teta a matka měli společného otce, avšak matku měla má matka jinou.
Chci se zeptat, jakým dílem bychom měli dědit - mám ještě bratra. Též bych chtěla vědět, jak bych se měla zachovat v případě, že bych se chtěla svého podílu vzdát a jaké by to mělo právní důsledky. Zda by se můj podíl dělil mezi zbylé dva dědice - tetu a bratra, nebo zda by to vypadalo jinak. Děkuji za odpověď
Dědeček v závěti napsal, že majetek odkazuje své manželce a jeho neopomenutelní dědici budou li se domáhat svého zákoného práva necht je jim odečteno to co již od něj za svého života dostali. Snížila by se tedy částka,která by šla do dědictví o to co již od něj obdrželi?
Dobrý den,
jestliže se neopomenutelní dědicové budou domáhat svého práva na podíl z dědictví, který u zletilých potomků činí 1/2 z toho, co by získali v případě dědění ze zákona, budou na základě tohoto příkazu v závěti započteny neobvyklé dary (nad rámec darů k narozeninám apod.) - tedy např. nemovitosti, automobily, větší sumy peněz...
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com