Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
za jakých okolností mi muže zaměstnavatel kontrolovat mojí osobní skřinku?nedopustil se nějakeho protipravniho jednaní?pracuji v oděvním průmyslu a při kontrole osobních skříněk mi zaměstnavatel našel 4 knoflíky,které jsem si zapoměla v kapse.při jejich nálezu mě obvinil z krádeže a vyhrožuje výpovědí a §53.poradte prosim,co mám dělat!děkuji
Dobrý den, podle §248/2 ZP: Zaměstnavatel je z důvodu ochrany majetku oprávněn v nezbytném rozsahu provádět kontrolu věcí, které zaměstnanci k němu vnášejí nebo od něho odnášejí, popřípadě provádět prohlídky zaměstnanců. Při kontrole a prohlídce podle věty první musí být dodržena ochrana osobnosti podle § 11 občanského zákoníku. Osobní prohlídku může provádět pouze fyzická osoba stejného pohlaví.
Označit 4 knoflíky za krádež je silně nadsazené, to je spíše šikanózní jednání a jako důvod pro okamžité zrušení poměru by to u soudu neobstálo.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com