Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den!Chtěla bych se zeptat zda si můj přítel může požádat o značku invalidy pokud se stará o svého otce,který je v plném invalidním důchodu a není schopen se sám pohybovat,pobírá i příspěvek na nemohoucnost.Děkuji za odpověd
Chtela bych se zeptat jak je to s vyzivivaci povinnosti u manzelu kteri jiz spolu dva roky neziji a nejsou zatim rozvedeni,manzelka od manzela vyzivne dostava ale pozaduje nyni vetsi castku ma vubec narok na vyzivne pred rozvodem a v jake vysi?
Dobrý den,
po dobu trvání manželství mají mít oba manželé zásadně stejnou hmotnou a kulturní úroveň. Pokud tomu tak není, můžete se žalobou podanou soudu domáhat stanovení vyživovací povinnosti a to i před rozvodem. Výše bude záležet na Vašich příjmech a výdajích domácnosti.
Dobrý den chtela bych vás požádat o radu.Od roku 1986 jsem bydlela na svém trvalém bydlišti se svou pěstounkou. V roce 1997 se rozhodla se odstěhovat. Byt je družstevní a mělo snad proběhnout přepsání práv na jejího synovce. Když umřela v roce 2005 byla jsem zdrcena.Dům podle zákona zdědila její matka a její bratři. Ted řeším dylema, bratranec mi stále nedá pokoj a ustavičně mi zděluje, abych se odhlásila. Ale já nechci ustupovat proč bych se měla odhlašovat, když tam jsem hlášená od roku 1986 a o svou matku ( pěstounku) jsem se starala po dobu co žila. Tak mi je proti srsti proč on by měl dostat ten byt za darmo obrazně řečeno a myslím si, že ho potřebuje prodat, aby si mohl pořídit dům. A proto se obracím na vás o prozbu může byt prodat jestliže jsem v něm stále trvale hlášená a je ten byt družstva? Nebo musí mít můj souhlas? Mám nárok na vyplacení nějakého podílu z bytu? Předem moc děkuji za odpověd. Můžu odpověd dostat na email. Helebrantová Leona
Dobrý den,
pokud je výsledek dědického řízení ten, že byt, resp. členská práva k tomuto bytu zdědil bratr Vaší pěstounky, má on právo s bytem nakládat v rozsahu, jakým to činila Vaše pěstounka. Tedy, je pochopitelné, že chce, abyste si z bytu odhlásila trvalé bydliště, neboť k tomuto bytu nemáte žádných práv. Pokud tak neučiníte dobrovolně, mohl by to řešit sám podáním žádosti na obecní úřad, či žalobou soudu. Na vyplacení podílu z bytu nemáte žádné právo.
Pokud členská práva k bytu bude chtít prodat, může tak kdykoli učinit a to bez ohledu na Vás.
dobrý den jen jsem chtela dodat že ten kdo tam je není mé pěstounky bratr ale synovec a žádné dědické řízení neproběhlo. ale stějně vám moc děkuji za radu a odpověd
V současné době byl na mne ukončen konkurs, kde byla uhrazeno více jak 50% dluhu. je možno v tomto směru použít insolventní zákon pro další neuhrazené dluhy.
Děkuji
Jsme 4 majitelé 4 bytov. jednotek v baráku od r.1969.Dosud jsme sami vše spravovali.Vedla jsem jednoduché účetnictví a pod. Nejsme v žádném společenství. V baráku nechce nikdo převzít agendu včetně účetnictví.Dohodli jsme se většinou hlasů, že přejdeme so správy realitní kanceláře.K 1.7.2007 máme vše připraveno k předání, 3majitelé podepsali již danou smlouvu s nimi. 1 majitelka nechce smlouvu podepsat, ignoruje vše a real. kancelář nechce nás přijmout do správy, pokud nebude mít všechny podpisy, i když většina-3 maj. jsou pro.Nevíme si rady,máme obavu z dalšího-nic se v baráku nevybírá, takže čekáme případné postihy, které by byly pro nás velmi nepříjemné.Chceme se jich vyvarovat. Nemůže nás real.kancelář vzít do správy i bez 1 souhlasu?poradte jak dál, budeme velmi vděčni za radu. Děkuji
Dobrý den,v srpnu 2007,jsme koupili nový řadový domek (v záruce do 11/08) . V listopadu 2007 se nám objevily mokré skvrny na stropě v ložnici a poté na chodbě.V prosinci nám udělali sondy do sádrokartonu a bylo zjištěno že je izolace plná vody po celé ploše střechy(to znamená ložnice,chodba,koupelna a dětský pokoj).V lednu 2008 přišla stavební firma a začala odkrývat stropy ,měnit izolace a parotěsné zábrany.OSB desky a trámy jsou plesnivé a mokré.Nic méně nám dali novou izolaci a zaklopili stropy.Při této opravě vznikl nepořádek a užívání domu bylo velmi omezené,náklady na bydlení nám vzrostly.Máme právo na nějaké odškodné,a výměnu plesnivých OSB desek?Za radu Vám nmohokrát děkuji
Dobrý den,
pokud Vám byla způsobena škoda, máte právo na její odstranění, příp. náhradu za náklady na její odstranění. Nejedná se tedy o "odškodné", ale o náhradu skutečně způsobené škody.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com