prosba o radu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prozba o radu

Jitka Hušková, 14.02.2008 11:24:04

Dobrý den!Chtěla bych se zeptat zda si můj přítel může požádat o značku invalidy pokud se stará o svého otce,který je v plném invalidním důchodu a není schopen se sám pohybovat,pobírá i příspěvek na nemohoucnost.Děkuji za odpověd

dotaz

Katerina Faflakova, 19.01.2008 20:28:01

Chtela bych se zeptat jak je to s vyzivivaci povinnosti u manzelu kteri jiz spolu dva roky neziji a nejsou zatim rozvedeni,manzelka od manzela vyzivne dostava ale pozaduje nyni vetsi castku ma vubec narok na vyzivne pred rozvodem a v jake vysi?

Re: dotaz

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.01.2008 08:54:19

Dobrý den,
po dobu trvání manželství mají mít oba manželé zásadně stejnou hmotnou a kulturní úroveň. Pokud tomu tak není, můžete se žalobou podanou soudu domáhat stanovení vyživovací povinnosti a to i před rozvodem. Výše bude záležet na Vašich příjmech a výdajích domácnosti.

dotaz

Leona Helebrantová, 19.01.2008 19:51:02

Dobrý den chtela bych vás požádat o radu.Od roku 1986 jsem bydlela na svém trvalém bydlišti se svou pěstounkou. V roce 1997 se rozhodla se odstěhovat. Byt je družstevní a mělo snad proběhnout přepsání práv na jejího synovce. Když umřela v roce 2005 byla jsem zdrcena.Dům podle zákona zdědila její matka a její bratři. Ted řeším dylema, bratranec mi stále nedá pokoj a ustavičně mi zděluje, abych se odhlásila. Ale já nechci ustupovat proč bych se měla odhlašovat, když tam jsem hlášená od roku 1986 a o svou matku ( pěstounku) jsem se starala po dobu co žila. Tak mi je proti srsti proč on by měl dostat ten byt za darmo obrazně řečeno a myslím si, že ho potřebuje prodat, aby si mohl pořídit dům. A proto se obracím na vás o prozbu může byt prodat jestliže jsem v něm stále trvale hlášená a je ten byt družstva? Nebo musí mít můj souhlas? Mám nárok na vyplacení nějakého podílu z bytu? Předem moc děkuji za odpověd. Můžu odpověd dostat na email. Helebrantová Leona

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.01.2008 09:05:50

Dobrý den,
pokud je výsledek dědického řízení ten, že byt, resp. členská práva k tomuto bytu zdědil bratr Vaší pěstounky, má on právo s bytem nakládat v rozsahu, jakým to činila Vaše pěstounka. Tedy, je pochopitelné, že chce, abyste si z bytu odhlásila trvalé bydliště, neboť k tomuto bytu nemáte žádných práv. Pokud tak neučiníte dobrovolně, mohl by to řešit sám podáním žádosti na obecní úřad, či žalobou soudu. Na vyplacení podílu z bytu nemáte žádné právo.
Pokud členská práva k bytu bude chtít prodat, může tak kdykoli učinit a to bez ohledu na Vás.

Leona Helebrantová, 22.01.2008 11:47:42

dobrý den jen jsem chtela dodat že ten kdo tam je není mé pěstounky bratr ale synovec a žádné dědické řízení neproběhlo. ale stějně vám moc děkuji za radu a odpověd

insolvenční zákon

Jiří Plecháček, 17.01.2008 16:33:48

V současné době byl na mne ukončen konkurs, kde byla uhrazeno více jak 50% dluhu. je možno v tomto směru použít insolventní zákon pro další neuhrazené dluhy.
Děkuji

prosba o radu

Vladimíra Crhová, 05.09.2007 16:58:11

Jsme 4 majitelé 4 bytov. jednotek v baráku od r.1969.Dosud jsme sami vše spravovali.Vedla jsem jednoduché účetnictví a pod. Nejsme v žádném společenství. V baráku nechce nikdo převzít agendu včetně účetnictví.Dohodli jsme se většinou hlasů, že přejdeme so správy realitní kanceláře.K 1.7.2007 máme vše připraveno k předání, 3majitelé podepsali již danou smlouvu s nimi. 1 majitelka nechce smlouvu podepsat, ignoruje vše a real. kancelář nechce nás přijmout do správy, pokud nebude mít všechny podpisy, i když většina-3 maj. jsou pro.Nevíme si rady,máme obavu z dalšího-nic se v baráku nevybírá, takže čekáme případné postihy, které by byly pro nás velmi nepříjemné.Chceme se jich vyvarovat. Nemůže nás real.kancelář vzít do správy i bez 1 souhlasu?poradte jak dál, budeme velmi vděčni za radu. Děkuji

Re: prosba o radu

Hana Hylmarová, 20.01.2008 11:57:37

Dobrý den,v srpnu 2007,jsme koupili nový řadový domek (v záruce do 11/08) . V listopadu 2007 se nám objevily mokré skvrny na stropě v ložnici a poté na chodbě.V prosinci nám udělali sondy do sádrokartonu a bylo zjištěno že je izolace plná vody po celé ploše střechy(to znamená ložnice,chodba,koupelna a dětský pokoj).V lednu 2008 přišla stavební firma a začala odkrývat stropy ,měnit izolace a parotěsné zábrany.OSB desky a trámy jsou plesnivé a mokré.Nic méně nám dali novou izolaci a zaklopili stropy.Při této opravě vznikl nepořádek a užívání domu bylo velmi omezené,náklady na bydlení nám vzrostly.Máme právo na nějaké odškodné,a výměnu plesnivých OSB desek?Za radu Vám nmohokrát děkuji

Re: prosba o radu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.01.2008 08:59:00

Dobrý den,
pokud Vám byla způsobena škoda, máte právo na její odstranění, příp. náhradu za náklady na její odstranění. Nejedná se tedy o "odškodné", ale o náhradu skutečně způsobené škody.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »