Rozhodnutí soudu - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Společná domácnost

Vlaďka Kouglová, 11.08.2008 22:48:26

Dobrý den. Po založení družstva jsem si odkoupila do osobního vlastnictví byt 2+1. Mého přítele jsem uvedla jako podnájemníka a má zde trvalé bydliště. Přítel je rozvedený a má vyživovací povinnost. Mám dvě zaměstnání, abych zvládala normálně žít a splácet dluhy. Každý máme svůj účet. Je to po právní stránce společná domácnost? A pokud ano, počítá se i můj příjem na alimenty, které platí můj přítel? Děkuji za odpověď.

Re: Společná domácnost

Petr Petr, 12.08.2008 16:53:10

Soud by v případě žádosti matky o zvýšení výživného zkoumal celkové majetkové poměry povinného, tzn. že pokud s přítelem vedete a podílíte se na společném chodu domácnosti bude soud brát v potaz celkový příjem domácnosti, tedy i váš.

Re: Společná domácnost

Vlaďka Kouglová, 21.08.2008 05:41:22

Mám nějakou možnost jak se bránit? Dcery jsou dospělé a obě studují. Nestýkají se s otcem a pokud požadují zvýšení alimentů, řeší to přes právního zástupce.Přítel nyní platí 6000Kč, ale ony požadují více a hrozí soudem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »