Co mam delat??!! - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Co mam delat??!!

Marta Vondroušová, 04.06.2008 12:11:28

Dobry den!
Od listopadu 2007 jsem mela vyrazku na rukach...Vyrazka se spise zhorsovala a tak jsem navstivila CPL,aby se vyloucilo,zda to nahodou neni diky me praci,protoze pracuji s oleji a emulzemi!Od 31.3.2008 jsem na neschopence,ktera mi konci dnesnim dnem - 1.6.2008 ,protoze se mi jiz vyrazka zcela zahojila...Diky testum vzorku,ktere v me firme nabrala hygiena se zjistilo,ze vyrazku spustilo tekute mydlo Merida zajistujici zakladni hygienu v praci...Chtela bych vedet,zda mam narok alespon na doplaceni rozdilu do vyse platu diky neschopence?Dekuji za odpoved!!
P.S.Po prvnim dni v praci se mi zacala objevovat vyrazka opet...a to bez pouziti mydla!!

Re: Co mam delat??!!

Mgr. Oldřich Topka, 06.06.2008 15:08:01

Dobrý den, to nebude snadné. Takový nárok se týká nemoci z povolání nebo pracovního úrazu. A nic z toho není Váš případ. K náhradě škody z jiného titulu by se musela prokázat odpovědnost zaměstnavatele, ale ten nemůže nést odpovědnost za to, že máte kožní potíže z mýdla na rozdíl od ostatních zaměstnanců. Závěr o tom, že ekzém vzniká skutečně v přímé souvislosti s výkonem práce, by musel stanovit lékařský posudek. Z toho by již jisté nároky plynuly.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »