Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Přeji pěkný den,
před 14 dny jsem, na základě smlouvy o půjčce, půjčil 38.000Kc. Ke smlouvě jsem přiložil i směnku, kterou jsem dlužníkovi také nechal zvlášť podepsat, s tím, že u podpisu je vytištěno "BEZ PROTESTU". Ve smlouvě se na směnku odkazuji s tvrzením, že v případě zaplacení celé částky ji dlužníkovi vrátím. Termín slacení celé částky (bez možnosti splátek) byl stanoven na 27.10.08. Dlužník ovšem nezaplatil. Můžete mi, prosím, poradit, jak mohu dál postupovat? Děkuji
Dobrý den!Můžete mi poradit?Jsem jako spoludlužník na úvěr který se neplatil,už to je až u soudu.Vzala jsem si půjčku,abych zaplatila alespoň jistinu aby dál nenaskakovaly úroky,ale už nemám na splácení úroků.Chtěla bych vědět,zda můžu požádat o pomoc nějakou firmu na vymáhání dluhů,když jsem zaplatila jen část.Dlužníka není možné najít.Ani policie mu nedoručila soudní obsílky.Děkuji
Dobrý den,
požádat je o pomoc můžete, to je Vaše věc.
Dobrý den,
v roce 2005 jsem známému půjčila nemalou částku v USD. V den mého odjezdu z USA mi napsal něco jako dlužní úpis a mám i veškerou naši korespondenci. Pak jsem čas od času dostala zprávu, že peníze jsou na cestě, ale tam to vždy skončilo a žádné peníze jsem nedostala. V roce 2008 jsem s ním byla osobně, sliboval, že mi měsíčně bude posílat určitou částku, opět nic. Dochází mi trpělivost. Ráda bych se dozvěděla, jestli a jak se dají vymáhat dluhy u osoby, která dlouhodobě a nebo trvale žije v Americe a do Čr vůbec nejezdí, ale má tady rodinu. Bojím se, aby ten dluh už nebyl promlčený.
Děkuji
Dobrý den,
můžete mi, prosím, poradit? Právnická osoba má vůči fyzické osobě pohledávku, kterou by ráda postoupila za 25% původní hodnoty. Pohledávka není promlčená a postupníkem by stala FO, která dluží. Dlužník by si tedy koupil svůj vlastní dluh - je toto vůbec možné a je možné tento postup řešit Smlouvou o postoupení pohledávky? Mnohokrát děkuji za odpověď.
Může fyzická osoba, která je společníkem společnosti s.r.o. odkoupit od jiné fyzické osoby pohledávku této společnosti s.r.o. formou postoupení pohledávky?
Je omezen zákonem počet postoupení - kolikrát může byt pohledávka postoupena ?
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, zda mohu postoupit (odprodat) pohledávku třetí straně bez rozhodnutí soudu nebo bez rozhodčího řízení? Nebo ji předat exekutorovi ?
Věřitel písemně uznal svůj dluh s příslibem úhrady do 30 dnů.
Děkuji
Dobrý den,
postoupit pohledávku jiné osobě je Vaším právem. Vůbec do toho nepleťte soud či rozhodce. Pokud chcete dluh vymáhat exekučně, je třeba nejprve mít vykonatelné rozhodnutí soudu a teprve poté můžete dluh vymáhat exekučně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com