nárok na darovaný majetek po smrti rodičů - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nárok na darovaný majetek po smrti rodičů

Jana Hošnová , 04.06.2008 07:09:08

Dobrý den,mám starší sestru(vdanou).Naši rodiče mi loni darovali RD(mají tam věcné břemeno dožití).Na SJM mají ještě chatu(tu by mi chtěli taky darovat).Zajímalo by mě jestli se po jejich smrti budu muset nějak vyrovnat se sestrou ze zákona.Rodiče si nepřejí,aby se k RD a chatě dostal její manžel.Nebylo by lepší nemovitosti převést než darovat. A je dar napadnutelný?Je možné abych ze zákona všechno zdědila(darem) já a sestra nic?Před děkuji za odpověď

Re: nárok na darovaný majetek po smrti rodičů

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 05.06.2008 14:41:07

Dobrý den,
v případě, že Vám rodiče darují svůj majetek, může po jejich smrti nastat max. to, že sestra toto darování v dědickém řízení namítne a o dar se tak hodnota Vašeho podílu z dědictví sníží. Pokud by měl dar vyšší hodnotu než Váš podíl, nic navíc byste již do dědictví nedoplácela - jen byste již nic nedědila.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »