Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
stavební firma nám po reklamaci garážových vrat argumentuje, že na dům máme záruku 4 roky ale co se týče věci s běžným užíváním bohužel nejde aplikovat záruku 4 roky. Na veškerou techniku je záruka 2 roky.
Což je dle mého názoru v rozporu s uzavřenou Kupní smlouvou, která uvádí, že "1. Strana prodávající poskytne straně kupující záruku na kvalitu předmětného domu na dobu 48 měsíců." a "2. Záruční doba se netýká toho vybavení předmětného domu, které není jeho součástí a kde výrobce udává jinou délku záruční doby z titulu vystavených záručních listů, přičemž v těchto případech platí záruční doba uvedená v těchto záručních listech."
Záruční list k elektricky ovládaným garážovým vratům nám předán nebyl, tudíž se domnívám, že se na tato vrata vztahuje 4-letá záruční doba... nebo se mýlím?
Děkuji předem za odpověď.
Jsem majitelem garáže. Pozemek jsme měli od Města v trvalém nájmu, stavba je řádně povolena zkolaudována a pod. Zalekl jsem se, když mi nedávno napsal nějaký pán, že vlastní pod mou garáží 3 m2 pozemku (samostatné parcelní číslo není to spoluvlastnictví) a že žádá z titulu bezdůvodného obohacení nájem za tyto tři metry zpětně tři roky. Nájemní smlouvu nemám, chce mi ji poslat až po zaplacení nájmu. Navíc je přístup k mé garáži jen přes jeho přístupovou cestu, ale odmítá nám asni dvaceti vlastníkům kterří mají stejný rpoblém jako já zvřídit věcné břemeno jízdy a chůze ke garáži. Co když mu zaplatím nájem a on pak bude chtít další nájem z cesty, okolních příkop a trávy okolo garáže apod.?
Dobrý den,
známý vlastní menší stavbu (bunkr) na cizím pozemku (poli). Může mu vlastník pole svévolně zabránit v přístupu k bukru, pokud se na tomto přístupu ke stavbě nedohodli, tedy pokud majitel pole nezřídil věcné břemeno spočívající v právu přechodu přes pole?
Dobrý den, přístupu k vlastnictví jiného nemůže nikdo bránit. Pokud nemohou nalézt dohodu, ať se věc vyřídí u soudu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com