PP na dobu určitou - zástup za mateřskou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

PP na dobu určitou - zástup za mateřskou

Alice Dubcová, 02.06.2008 23:19:54

Dobrý den,můj dotaz se týká smlouvy na dobu určitou.Pracuji ve školství a smlouvu s délkou trvání na 1 rok jsem poprvé podepisovala od září r. 2006 jako zástup za mateřskou dovolenou. Tato smlouva mi byla "prodloužena" opět od září r. 2007. Nyní jsem podepsala novou smlouvu ("nástup" 09/2008) - vzhledem k zákonem dané lhůtě max 2 roky překvapivě opět na dobu určitou - a opět jako zástup za mateřskou dovolenou, tentokrát ovšem s tím rozdílem, že se jedná o jinou osobu, kterou bych měla zastupovat. Chtěla bych se proto zeptat, jestli má zaměstnavatel nějaké právo na to mě již 3 rok po sobě zaměstnávat na dobu určitou. A co se týče těchto zástupů za mateřskou - je v zákoně nějaká výjimka dovolující uzavřít smlouvu na dobu určitou i na více než 2 roky? Pokud ano, je vůbec určena maximální hranice? Hraje v mém případě nějakou roli i změna osoby na mateřské, kterou mám tento rok nově zastoupit?

Předem velice děkuji za brzkou odpověď.

Re: PP na dobu určitou - zástup za mateřskou

Mgr. Oldřich Topka, 05.06.2008 16:28:24

Dobrý den, §39/3-b ZP: Ustanovení odstavce 2 (kde je limit 2 let) se nevztahuje na případy, kdy dochází k pracovnímu poměru na dobu určitou z důvodu náhrady dočasně nepřítomného zaměstnance na dobu překážek v práci na straně zaměstnance. Změna v osobě na MD a RD žádnou podstatnou roli nehraje. Můžete to tedy akceptovat anebo si najít práci jinde.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »