Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
potřebuji radu, jsem v koncích! Byla jsem přijata na základě výběrového řízení na pracovní pozici, podřízená své sestry a bylo konzultováno předem jako že to není žádný problém!!! V té jsem se s úspěchem - umístění v soutěží prodejců, rychle zapracovala, ale smlouvu mám na dobu určitou a končí mi 30.6.2008. Zaměstnavatel na mě tlačí, že vzhledem k sesterskému vztahu a vztahu podřízená-nadřízená mi nebude prodloužena smlouva a tlačí na mě, ať podepíši dodatek, ve kterém mi bude smlouva prodloužena, ale zároveň od 1.1. musím přejít na jinou, stejně placenou pozici. Mám šanci se bránit? jak mám postupovat, když mi může bezdůvodně dát do 30.6. výpověď. Není trestné, že mám změnit práci, která mi jde jen kvůli příbuzenskému vztahu? Prosím poraďte!!!
Dobrý den, Váš pracovní poměr skončí uplynutím 30.6. Zaměstnavatel není povinen Vám smlouvu prodlužovat, záleží pouze na jeho uvážení. Učinil Vám pouze návrh na novou smlouvu. Ten buď můžete akceptovat anebo nikoliv.
Jestliže mu "nesedí" sesterský vztah, pak je to jeho věc. Mohla by jste sice namítnout diskriminaci, ale to se vždy velmi těžko prokazuje a v tomto případě by byla účinnost minimální. A o trestnosti už nelze hovořit vůbec.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com