výživné na ženu? - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

přispívání na výživné

Danuse REHORKOVA, 13.06.2008 12:54:35

Dobrý den
chtěla bych se prosím zeptat:byla jsem 25 roků vdaná, manžel si našel jinou ženu a podal žádost o rozvod.Nyní jsme 8 roků rozvedení, bude mi letos 58 roků a od ledna 08 jsem z důvodu reorganizace bez práce. Práci nemohu žádnou sehnat, jsem na ÚP kde pobírám 7000, když zaplatím byt a různé poplatky moc na živobytí peněž mi nezbyde. Proto se ptám, zda bych mohla uplatňovat nějaký nárok na bývalého manžela, aby mi finanční částkou přispíval na živobyti. Pokud vím, manžel je na tom finančně dobře. Děkuji za odpověd.

Re: přispívání na výživné

Monika Ležáková, 13.06.2008 17:22:15

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,s manželem se rozvádíme,každý z nás bude mít v péči 1 dítě.Bude mi muset manžel platit na dítě,když má přibližně 1 a půl krát větší plat než já?

Výživné na manželku v invalidním důchodu

Petra Černá, 06.06.2008 13:02:33

Dobrý den, můj přítel se rozvádí se svojí manželkou, která je v invalidním důchodu, jezdí si po výletech, má přítele i sportuje, od státu má podporu kolem 7 tisíc. Přes rok a půl mají vypořádané majetky a to tím stylem, že jí přítel postavil za několik miliónů nový dům kde bydlí s 22 ti letou dcerou, která je výdělečně činná. Nechtěla se rozvádět a na rozvod přistoupila po dvou letech s tím, že jí k tomu všemu platí výživné 6000,- (v současné době tomu je něco již přes dva roky), požaduje toto výživné další 3 roky po rozvodu a po třech letech 4000,-. Má na tohle vůbec právo? Přítel jako podnikatel má určité příjmy, ale teď je akorát zadlužený za její hypotéku. Děkuji

výživné na ženu?

Daniel Bažant, 02.06.2008 09:04:23

Dobrý den.Máme před rozvodem.Bohužel z mé příčiny.Manželka mě stále vyhrožuje,že ze mě udělá žebráka a naší 4letou dceru už neuvidím.Dcerá má diabetes 1 stupně.Žena proto nechodí do práce a bere na ni příspěvek na péči o trvale postižené dítě + půlku mateřské.Dohromady to dělá asi 11000,- .Musel bych na manželku něco platit?Kolik by byli mé nejvyšší měsíční finanční dávky na ženu a dceru které mě může soud nařídit.A může mě soud zakázat se s dcerou výdat?Dceru mám moc rád a byla to jediné co nás ještě drželo po hromadě.Nerad bych se jí vzdal.A jak je to s dělením majetku.Vlastníme RD který jsme postavily již za manželství, mám nárok alspoň na část financí, které dostaneme za prodej tohoto RD.Já si vydělávám asi 25000,- čistého a manželka mě tvrdí, že po soudu mě zbyde 7000,- z čehož bych asi nevižil.Je to možné a realné.Díky za odpověd

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »