těhotenství - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ochranná lhůta

Johanka Nováková, 05.06.2008 16:26:44

Dobrý den,
rozvázala jsem pracovní poměr dohodou z důvodu snižování stavů.Pokud bych zjistila,že jsem těhotná až nyní po ukončení pracovního poměru,vztahuje se na mne nějaká ochranná lhůta?Protože bych si mohla těžko najít v takovém případě zaměstnání .Jak by to bylo s mateřskou?
Děkuji

Re: ochranná lhůta

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 12:54:18

Dobrý den, pokud jste nebyla těhotná v době skončení PP, pak je ochranná lhůta pouze 7-denní. Pro vznik mateřské je nutno splnit několik podmínek. Z dotazu nevyplývá, jestli Vám nárok vznikne či ne. Musíte být nemocensky pojištěna nejméně 270 dnů v době 2 let před porodem a do 6 týdne před porodem bude na nemocenské.

těhotenství

Dagmar Konrádová, 01.06.2008 11:58:13

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat dostala jsem výpověď od zaměstnavatele z důvodu snižování stavů. Dohodli jsme se, že odejdu na dohodu za tři měsíce ke dni 31,8,2008.
Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a nevím na co mám nárok nebo jak to bude dál. Nevím co dělat, protože takto nemohu nastoupit do nového zaměstnání.

Předem děkuji za odpověď
s pozdravem Konrádová

Re: těhotenství

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 12:56:37

Dobrý den, Váš pracovní poměr skončí tak, jak jste se dohodli. Po dobu 6 měsíců však budete v ochranné lhůtě pro přiznání nemocenských dávek, tj. nemocenského a peněžité podpory v mateřství. Co budete dělat dál záleží jen na Vašem uvážení. Můžete jít na ÚP nebo na nemocenskou anebo zvolit i jiné řešení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »