Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám dotaz jsem doma s 2-letým dítětem a jsem vedená na ÚP. Nyní jsem znovu těhotná, je možné aby si zažádal můj manžel o popírání PP (až se nám narodí druhé dítě) pokud bude nadále pracovat? Príjem má výšší než 16,400Kč. Je možné aby si vybral dvouletou možnost čerpání rodičáku a přepsat ho na mě?
děkuji za odpověďi
Klára
Dobrý den, o rodičovský příspěvek lze požádat i na otce, tento postup je možný. Konkrétní informace si vyžádejte přímo na úřadu státní sociální podpory (tj. na úřadu práce, v Praze na úřadu městské části)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné na pracovišti požívat nealkoholické pivo jako osvěžení, jako běžný nápoj s tím pocitem, že zaměstnavatel nemůže nic říci. Jedná se přeci o nápoj bez alkoholu? Můžete mi jen potvrdit nebo vyvrátit tuto myšlenku, děkuji.
S přáním hezkého dne
Pstronk Martin
Dobrý den, na pracovišti je zakázáno požívat alkoholické nápoje. Ale za konzumaci nealko piva s minimálním obsahem alkoholu by žádný postih hrozit neměl, alespoň pokud je zaměstnavatel normálně smýšlející osoba. I když tvrdohlavý zaměstnavatel by mohl trvat na tom, že přesto jde o nápoj s obsahem alkoholu.
Dobrý den mám dotaz.
Jsem zaměstnána u firmy, kterou od července koupil nový majitel.Proto k 30.6.2008 jsem dostala výpověď od součastného vlastníka firmy a také nabídku k novému majiteli. Tuto nabídku jsem přijala a zřekla se tak odstupného,ale dostala jsem ještě novou nabídku od jiného zaměstnavatele a zvažuji její přijetí. Mohu odejít k 30.6.2008 od stávajícího zaměstnavatele a nenastoupit k nové firmě (mám podepsanou novou smlouvu na dobu neurčitou k nové firmě), nevystavuji se tím možnému postihu za nesplnění pracovní s mlouvy od nového zaměstnavatele?
Děkuji Magdalena P.
Dobrý den, jisté riziko tu je, protože smlouva je uzavřená a podepsaná a Vy jste se k určitému dni zavázala nastoupit. Budoucí zaměstnavatel s Vaším nástup jistě počítá. Nejvhodnější by bylo se s ním tedy dohodnout.
Dobrý den,chci se jen zeptat jelikož v těchto věcech se ani já ani můj přítel neorientujeme.Můj přítel byl zaměstnán 10 měsíců v restauraci kde pracoval jako údržbář,nikdy neměl s ničím a nikým problémy.Ted je od 25.5.2008 v neschopnosti.Co ž je dne přesně 5 dní.A o den později mu volaly z práce že mu dávají výpoved a že ji má po ukončení neschopnosti přijít podepsat.Jedná se o výpoved ze strany majitele restaurace.Majitel řekl,že u nich žádná výpovědní lhůta neexistuje a ani žádné odstupné.J á vím,že je to hloupost,když má přítel smlouvu na dobu neurčitou a není ve zkušební době.Děkuji předem za radu.Krausová
Dobrý den, není jasné z jakého důvodu výpověď dostal, ale obecně platí (až na výjimky), že v době pracovní neschopnosti zaměstnavatel výpověď dát nemůže. Takže mu může doručit oznámení o tom, že trvá na dalším zaměstnání a podat žalobu o neplatnost výpovědi. Pokud nemáte žádné zkušenosti s právem, tak si raději zajděte za právníkem. Můžete také podat podnět na inspektorát práce.
Dobrý den,pracovala jsem jako vedoucí pečovatelské služby 21 let,do funkce jsem byla jmenovaná.Nyní bylo vyhlášeno výběrové řízení,kterého jsem se nezúčastnila,neboť byly podmínky nastaveny tak,že jsem je nesplňovala.Dostala jsem výpověď §52/písm.c,pracovní poměr mi končí k31.7.2008,ale na odstupné prý nemám nárok.Místo je již obsazeno novou vedoucí.Prosím o radu. Krejčíková
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com