dotaz - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Peněžitá pomoc pobírána otcem

Klárka, 16.07.2008 22:14:26

Dobrý den,
mám dotaz jsem doma s 2-letým dítětem a jsem vedená na ÚP. Nyní jsem znovu těhotná, je možné aby si zažádal můj manžel o popírání PP (až se nám narodí druhé dítě) pokud bude nadále pracovat? Príjem má výšší než 16,400Kč. Je možné aby si vybral dvouletou možnost čerpání rodičáku a přepsat ho na mě?
děkuji za odpověďi
Klára

Re: Peněžitá pomoc pobírána otcem

Mgr. Oldřich Topka, 18.07.2008 12:13:09

Dobrý den, o rodičovský příspěvek lze požádat i na otce, tento postup je možný. Konkrétní informace si vyžádejte přímo na úřadu státní sociální podpory (tj. na úřadu práce, v Praze na úřadu městské části)

nealkoholické pivo na pracovišti

Martin Pstronk, 11.07.2008 15:21:12

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné na pracovišti požívat nealkoholické pivo jako osvěžení, jako běžný nápoj s tím pocitem, že zaměstnavatel nemůže nic říci. Jedná se přeci o nápoj bez alkoholu? Můžete mi jen potvrdit nebo vyvrátit tuto myšlenku, děkuji.

S přáním hezkého dne

Pstronk Martin

Re: nealkoholické pivo na pracovišti

Mgr. Oldřich Topka, 15.07.2008 16:08:13

Dobrý den, na pracovišti je zakázáno požívat alkoholické nápoje. Ale za konzumaci nealko piva s minimálním obsahem alkoholu by žádný postih hrozit neměl, alespoň pokud je zaměstnavatel normálně smýšlející osoba. I když tvrdohlavý zaměstnavatel by mohl trvat na tom, že přesto jde o nápoj s obsahem alkoholu.

změma majitele firmy a přechod stávajících pracovníků do nové firmy ,možnost odvolání nové pracovní smlouvy s důvodu nabídky jiného zaměstnavatele.

magdalena přinesdomů, 30.05.2008 09:30:49

Dobrý den mám dotaz.
Jsem zaměstnána u firmy, kterou od července koupil nový majitel.Proto k 30.6.2008 jsem dostala výpověď od součastného vlastníka firmy a také nabídku k novému majiteli. Tuto nabídku jsem přijala a zřekla se tak odstupného,ale dostala jsem ještě novou nabídku od jiného zaměstnavatele a zvažuji její přijetí. Mohu odejít k 30.6.2008 od stávajícího zaměstnavatele a nenastoupit k nové firmě (mám podepsanou novou smlouvu na dobu neurčitou k nové firmě), nevystavuji se tím možnému postihu za nesplnění pracovní s mlouvy od nového zaměstnavatele?
Děkuji Magdalena P.

Re: změma majitele firmy a přechod stávajících pracovníků do nové firmy ,možnost odvolání nové pracovní smlouvy s důvodu nabídky jiného zaměstnavatele.

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 15:49:41

Dobrý den, jisté riziko tu je, protože smlouva je uzavřená a podepsaná a Vy jste se k určitému dni zavázala nastoupit. Budoucí zaměstnavatel s Vaším nástup jistě počítá. Nejvhodnější by bylo se s ním tedy dohodnout.

dotaz

Renáta Krausová, 30.05.2008 08:36:38

Dobrý den,chci se jen zeptat jelikož v těchto věcech se ani já ani můj přítel neorientujeme.Můj přítel byl zaměstnán 10 měsíců v restauraci kde pracoval jako údržbář,nikdy neměl s ničím a nikým problémy.Ted je od 25.5.2008 v neschopnosti.Co ž je dne přesně 5 dní.A o den později mu volaly z práce že mu dávají výpoved a že ji má po ukončení neschopnosti přijít podepsat.Jedná se o výpoved ze strany majitele restaurace.Majitel řekl,že u nich žádná výpovědní lhůta neexistuje a ani žádné odstupné.J á vím,že je to hloupost,když má přítel smlouvu na dobu neurčitou a není ve zkušební době.Děkuji předem za radu.Krausová

Re: dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 15:52:08

Dobrý den, není jasné z jakého důvodu výpověď dostal, ale obecně platí (až na výjimky), že v době pracovní neschopnosti zaměstnavatel výpověď dát nemůže. Takže mu může doručit oznámení o tom, že trvá na dalším zaměstnání a podat žalobu o neplatnost výpovědi. Pokud nemáte žádné zkušenosti s právem, tak si raději zajděte za právníkem. Můžete také podat podnět na inspektorát práce.

Re: dotaz

Ivana Krejčíková, 10.06.2008 20:01:57

Dobrý den,pracovala jsem jako vedoucí pečovatelské služby 21 let,do funkce jsem byla jmenovaná.Nyní bylo vyhlášeno výběrové řízení,kterého jsem se nezúčastnila,neboť byly podmínky nastaveny tak,že jsem je nesplňovala.Dostala jsem výpověď §52/písm.c,pracovní poměr mi končí k31.7.2008,ale na odstupné prý nemám nárok.Místo je již obsazeno novou vedoucí.Prosím o radu. Krejčíková

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »