Prosím o radu!!hrozně duležité!!! - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

storno polatek

Anna Bílá, 23.09.2008 09:57:54

Dobrý den,
prosila bych Vás o radu..V jednom obchodě jsem si koupila rádio (dárek otci), ale bohužel to byl nevhodný dárek. Šla jsem zpět do prodejny PO MĚSÍCI a poprosila jsem o vrácení zboží, nebo o výměnu za něco jiného. Bylo mi řečeno, že mi v obou případech vyjdou vstříc, ale že požadují storno poplatek. Chtěli 20Kč.Já ho zaplatila. Mají na to právo a pokud ano, v jaké výši je storno poplatek.

odmítnutí provedení vyúčtování

Renata Hejtmánková, 22.09.2008 19:31:32

Dobrý den, žádám Vás o radu.Vlastníme rodinný dům ze 7/12 (jedná se o ideální dvanáctiny).U sousedky v zimě hořelo, což nám poškodilo štít.Od pojišťovny jsme dostali plnění.Na pojištění samozřejmě přispíváme adekvátních 7/12.Plnění přišlo našim spolumajitelům,protože pojistka je psaná na ně.Zařídili opravu štítu a navíc si jej,aniž by nás informovali,nechali i zateplit. Ovšem odmítli předložit vyúčtování,takže je jasné,že ještě nějaké peníze zůstaly,což nám nedávno i přiznali.A navíc na zateplení druhého štítu, který je na straně,kde máme byt my, odmítli přispět.Můžete mi prosím poradit,zda s touhle situací můžeme něco udělat?Děkuji velice za odpověď

zrušení nájemní smlouvy

Norbert Němeček, 15.10.2007 02:37:53

Dobrý den,žádám vás tímto o radu při dodržování občanského práva ve vztahu podání výpovědi z nájemního vztahu.Jsme 4 členná rodina a v rodinném domě máme s rodiči manželky uzavřenou najemní smlouvu na dobu 10let,která končí v roce 2009,ale z duvodu trvalých neshod a neplacení najemného ve vyši 200kč/měsíčně,nám ze strany pronajimatelu bylo písemnou formou doručeně předáno ukončení této smlouvy.Ustní formou jsme se dohodli,že nájemné 200kč/měsíc po nás nepožadují a také jej nikdy nepožadovali,vystěhovat se máme do konce tohoto roku a bylo nám to oznámeno 8.10.2007,náhradní ubytování nemáme a neradi by jsme skončily s dvěma dětmi 7 a 10 let na ulici,taktéž jsme z písemným povolením pronajímatelu provedli stavební upravy ve výši 40000kč,vše máme podloženo fakturami,tímto vás žádáme o radu jak dále postupovat a jaké máme šance na finanční vyrovnání za provedené stavební upravy,děkujeme.

Re: zrušení nájemní smlouvy

Šéfredaktor, 15.10.2007 08:51:28

Dobrý den, nájemní smlouva může být pronajímatelem vypovězena např. z důvodu, že nájemce neuhradil nájemné nebo za služby spojené s užíváním nemovitosti za dobu delší než 3 měsíce. Tento důvod nevyžaduje přivolení soudem a je naplněn, pokud pronajímatel doručí nájemci písemnou výpověď. Výpovědní doba je 3 měsíční a počíná běžet 1. dnem kalendářního měsíce následujícího po měsíci, v němž byla výpověď nájemci doručena, tedy Vy byste se měli vystěhovat do konce ledna 2008. Doporučuji podat soudu žalobu na určení neplatnosti této výpovědi a to do 60ti dnů od doručení výpovědi. Vzhledem k tomu, že máte nezletilé děti, domáhejte se i zajištění náhradního bydlení.
Ohledně stavebních úprav záleží na tom, zda tyto úpravy byly nezbytné, nebo zda zvýšily hodnotu bytu.

Mgr. Lucie Jindrová

Prosím o radu!!hrozně duležité!!!

tutinkaaa@atlas.cz, 29.08.2007 16:31:05

Dobrý den ,hrozně moc vás prosím o radu a pomoc!
Moje mámka je hrozně zalužená , já jsem už plnoletá a ani spolu nebydlíme.Ale ona má nehorázné dluhy , spletené s efekucemi! Už není schopná ani dluhy splácet.Hrozně se ted ,jako dcera bojím -mužou mi šáhnou na moje peníze? Když už vydělávám ,jako za ni? a když umře , přejdou její dluhy na mne? hrozně jsem ztoho vylekaná ,protože kdosi mi řekl ,že kdyby umřela ,dluhy přejdou na mě.Jak tomu předejít? hrozně moc prosím ,určitě odepište.ted skoro v noci nespím.
Mnohokrát děkuji.

Re: Prosím o radu!!hrozně duležité!!!

evka, 01.10.2007 13:11:54

Vážená slečno, v případě smrti vaší matky jsou dědici její děti rovným dílem. Pokud nemáte sourozemce a matka je rozvedená či vdova, jste jedinou dědičkou, a to jak aktiv , tak pasiv, cožb v podstatě znamená, že pokud má vaše matka dluhy, byla byste odpovědná za tyto dluhy do výše nabytého dědictví ( např. zdědíte majetek ve výši 100.000 Kč, dluhy budou činit 200.000,-kč - jste povinna věřitelům uhradit 100.000,-Kč - a to i z vlastního majetku) Jedinou obranou je v případě smrti matky ODMÍTNOUT dědictví před notářem, tedy nebudete dědit vůbec nic a za dluhy byste nebyla odpovědná. Evka

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »