PORAĎTE PROSÍM - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pracovni pravo

miroslava antoskova, 18.09.2008 18:54:58

Dobrý den, v zaměstnání se mi stalo, ze ředitel nší společnosti mi sdělil že se doslechl o mně ,prý sem v pracovní době provozovala sex s někým z našeho podniku .Z jeho sdělění sem tak šokována a chtěla sem samozřejmě vědet kdo něco takového řekl a také s kým sem toto měla provozovat odmítá mi to sdělit a ještě mi sprostě vynadal když sem si to začala zjištovat sama .Nyní si vymýšlí na me nesmyslné ukoly a stale odmíta prozradit ta jména.Nevím co mám dělat, ale nechci to nechat jen tak projít když sem nic takového nedělala a připadám si hrozně poníženě. Děkuji za odpověd. Miroslava Antošková

Re: pracovni pravo

Mgr. Oldřich Topka, 25.09.2008 13:47:12

Dobrý den, na tohle žádné paragrafy v ZP nejsou. To by musely být něčím porušeny ustanovení pracovněprávních předpisů, a to podle toho co píšete nenastalo.
Ohledně snižování důstojnosti a cti je vhodná spíše občansko-právní ochrany osobnosti, ale to by jste měla celou věc projednat s advokátem a zvážit podání žaloby, což však velmi pravděpodobně nakonec neučiníte.

zkrácený pracovní ůvazek

Jitka Hušková, 11.09.2008 08:48:19

Dobrý den!Chtěla bych se zeptat,jestli můžu nastoupit do zaměstnání na zkrácený pracovní úvazek pokud jsem v plném invalidním důchodu a zda je omezena výše mzdy pokud pobírám plný invalidní důchod.
Děkuji za odpověd

Re: zkrácený pracovní ůvazek

Mgr. Oldřich Topka, 25.09.2008 13:43:17

Dobrý den, v současné době není výše přivýdělku k PID nijak omezena, je ovšem nutné, aby Vám lékař potvrdil, že druh práce a její výkon v určitém čase můžete konat bez ohrožení Vaše zdraví. PID sám o sobě svědčí o tom, že nemáte plnou pracovní způsobilost a na to se musí brát ohled.

Dotaz ohledně Dohody o pracovní činnosti

Jana Brindžáková, 30.08.2008 18:24:47

Jsem zaměstnána na plný úvazek,současně od března tohoto roku jsem uzavřela Dohodu o pracovní činnosti s jiným zaměstnavatelem,u kterého pracuji pruměrně 50hodin měsíčně.Odvody ZP mám snížené,ale nevím zda-li pro mě není lepší uzavřít Dohodu o provedení práce a také nevím jestli mi budou vráceny peníze na daních z příjmu.

Re: Dotaz ohledně Dohody o pracovní činnosti

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 13:18:53

Dobrý den, jak je to s vracením daňových přeplatků, to se dozvíte v poradně, která se zabývá daněmi a mzdovým účetnictvím.
Pokud jde o DPP z té se zdravotní ani sociální pojistné neodvádí.

Zadost o radu

Miloslav Dytrych, 25.08.2008 17:47:43

Prosim potrebuji nalezt
Ukončení smlouvy o dilo oboustranou dohodou
Dekuji Dytrych

Re: Zadost o radu

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 13:16:54

Dobrý den, na tomto serveru takový vzor nemáme, takže hledejte jinde na internetu.

Pracovní smlouva

Lenka Malíková, 05.06.2008 19:06:24

Dobrý denChtěla bych se zeptat pracuji v mateřské školce jako uklízečka pani ředitelka mi přinesla novou pracovní smlouvu od 1.6.2008 ta stará mi končí 30.6.2008 Jde o třetí smlouvu na 1rok už tam pracuji 2roky a vždy po roce mi dala novou.Tet jsem si myslela že dostanu již smlouvu na dobu neurčitou a zase jenom na 1 rok.Prosím o radu.Děkuji Lenka

Re: Pracovní smlouva

Mgr. Oldřich Topka, 06.06.2008 12:46:37

Dobrý den, po 2 letech musíte dostat smlouvu na dobu neurčitou. Pokuste se s ní dohodnout s tím, že její postup není v souladu se zákoníkem práce (konkrétně §39). Jestli to nepomůže, kontaktujte zřizovatele školky (městský úřad) nebo přímo inspektorát práce.

PORAĎTE PROSÍM

DANIELA SCHUSTEROVÁ, 28.05.2008 20:55:00

Dobrý den,k 31.05.2008 jsem rozvázala pracovní poměr dohodou.Od 1.06.2008 jsem nezaměstnaná a 3.06.2008 jdu do výběrového řízení.Nevím jak to dopadne a když mě přijmou např.10.06.2008 až se rozhodne jestli jsem prošla, tak nebudu mít pár dní zaplacené zdravotní pojištění.Mám se na ten týden přihlásit na ÚP,nebo si mám zaplatit zdravotní pojištění když je to jen týden.Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Re: PORAĎTE PROSÍM

Mgr. Oldřich Topka, 05.06.2008 16:31:08

Dobrý den, na ÚP se samozřejmě nahlásit můžete a pak do 8 dnů doložíte zdravotní pojišťovně doklad o registraci, aby Vás zařadili do skupiny osob, za které platí pojištění stát.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »