Pravidla internetových diskuzí - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Reklama na obecním webu

Stanislav Řábek, 10.11.2008 19:24:56

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s jakoukoliv reklamou na obecních webech. Zda je podle legislativy možné ji zobrazovat za úplatu.

Re: Reklama na obecním webu

Mgr. Oldřich Topka, 13.11.2008 11:28:27

Dobrý den, z ničeho nevyplývá, že by na stránkách obcí taková placená propagace nemohla být.

majitel serveru dal zákaz vstupu komunistům

Blanka, 31.10.2008 22:06:34

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak je to s pravomocemi majitelů soukromých serverů (adminů). Co vlastně mohou na svých stránkách vyžadovat před registrací? Chtěla jsem se zaregistrovat na jeden server, ale hned při registraci mě zarazila jedna věc. Nemohla jsem se přihlásit, pokud jsem nazaškrtla políčko: "nejsem komunista, nesnáším je a nesouhlasím s nimi". Přestože komunistka nejsem, odmítla jsem podobnou věc prohlásit. Majitel serveru řekl, že tam jednou měl s jednou komunistkou problém a že je to JEHO a že tam už prostě komouše nechce.
Mě se zase nechce věřit, že i v dnešní době jsou lidé diskriminováni za to, jakého jsou vyznání, nebo politického zaměření. Je to tak, že jeho server je vlastně jeho "pozemek" na který si může pustit jen své přátele a ostatní nepřijmout z libovolného důvodu?

Re: majitel serveru dal zákaz vstupu komunistům

Mgr. Oldřich Topka, 04.11.2008 14:13:29

To, koho si na svůj server pustí a koho ne, je skutečně jen na něm. Přístup si tedy může podmínit splněním nějakých podmínek (typicky registrací), ovšem nesmí při tom porušovat práva ostatních a musí dodržovat pravidla pro nakládání s osobními údaji.

Re: majitel serveru dal zákaz vstupu komunistům

Pepino K., 11.12.2009 21:32:40

Administrátorská práva jsou neomezená, opravdu záleží jen na něm koho vpustí na svou mašinku a koho ne.
Měl jsem cosi podobného, sehnal jsem na kompletně zákazy pro celou Čínu, Japonsko, Koreu aj. A naprosto nikdo neměl možnost se napřímo připojit. To, že se admin takto zeptá může být v podstatě jen takový výstřelek. Nevím kolik Vám je, ale od komunistů jsem toho omezování zažil hodně a není to žádná radost. Můžete v podstatě jen souhlasit, neboť Vás také může zakázat natrvalo..

Nájemní byt

Danuše Vozníčková, 30.10.2008 12:21:16

Bydlím v nájemní bytě s regulovaným nájemným, II kategorie. V kuchyni nemám teplou vodu.
Musím si sama uhradit plynový sporák, elektrický bojler ? ( lety již odešly)
Mám nově vybudovaný vodoměr( na svoje nákldy) a pronajímatel mi nepředložil konečné vyúčtování a navíc mi připočetl o 13 kubíků vody více.Má na to právo?
Od nového roku nám chce pronajímatel zvýšit nájemné na 48,5 Kč za m2, i když bydlím na okraji Olomouce.Řídí se toto nějakými tabulkami?
Děkuji V8m za odpověď. Vozníčková

Re: Nájemní byt

Mgr. Oldřich Topka, 04.11.2008 14:09:38

Dobrý den, sporák i bojler by měl být obstarán na náklady pronajímatele, aby splnil podmínku zajištění plného výkonu nájemních práv.
Pokud máte pochybnosti o správnosti vyúčtování, pak to u něj musíte reklamovat. Jestli reklamaci neuzná, pak se musíte obrátit na soud.
Pokud jde o limity zvedání nájemného (jde-li o regulovaný nájem), pak to vychází ze zákona č. 107/2006 Sb., o jednostranném zvyšování nájemného z bytu, a takovéto limity jsou stanoveny podle jednotlivých území ve sdělení ministerstva pro místní rozvoj.

Pravidla internetových diskuzí

Tereza Kaufnerová, 28.05.2008 19:01:53

Dobrý den, ráda bych se zeptala informativně na jednu věc. Na internetovém serveru lide.cz, kde je také možno se účastnit různých diskuzích ve formě fór, se vyskytla jedna problematická uživatelka (takto byla nazvána administrátorem). Její názory, kterými se veřejně prezentuje, jsou velmi kontroverzní, většinou to dokáže napsat slušně, ale jsou i vulgární vyjímky ( např. přeje ostatním uživatelkám, aby jim "chcíply děti", smrt dítěte za smrt bezdětnposti apod). Administrátor ji několikrát upozorňoval, že je její chování krajně nevhodné, a že pokud v něm bude pokračovat, odstraní jí účet. Načež ona reagovala tím, že se bude bránit soudní cestou, protože přesto že se jedná o soukromý server, nikdo nemá právo jí zakazovat, aby prezentovala své názory. Zajímalo by mě, kdo má pravdu. Děsí mě představa, že taková kreatura, jako výše uvedený uživatel, by měla ještě oporu v českých zákonech. Děkuji předem za odpověď! KAufnerová

Re: Pravidla internetových diskuzí

Mgr. Oldřich Topka, 11.06.2008 13:57:20

Dobrý den, svobodně se může vyjadřovat každý, ale jako každé jiného chování i zde jsou stanoveny hranice. Nesmí dojít k porušování práv jiného (zj. osobnostních práv) a musí být zachovány tzv. dobré mravy. Taková žaloba z její strany by patrně neměla žádné valné účinky. Na druhé straně je faktem, že se na internetu pod zdánlivou rouškou anonymity exhibuje řada takových individuí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »