nedodrzeni kupni smlouvy - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nedodrzeni kupni smlouvy

Pavel, 28.05.2008 11:53:50

Dobrý den,
rád bych se na něco zeptal. Prodával jsem staré auto fyzické osobě. Vzhledem ke stavu vozidla jsme se dohodli na prodeji na náhardní díly za 3000 Kč. Kupující mi dal 2000 Kč a tím, že zbytek mi doplatí, až auto na něj odhlásím a předám mu všechny doklady od vozidla. Při předání však u sebe neměl potřebnou hotovost a proto jsme dopsali do kupní smlouvy dovětek, že zaplatil 2000 Kč a 1000 Kč mi pošle na účet. Toto stvrdil svým podpisem To však nikdy neučinil a při telefonických kontaktech stále jen slibuje poslání peněz. Mám šanci tuto situaci nějak právně vyřešit nebo se u tak malé částky právní cesta nevyplatí a zmíněných 1000 Kč mám brát jako daň za mou naivní důvěru v poctivost lidí?

Děkuji za odpověď.
P.

Re: nedodrzeni kupni smlouvy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.05.2008 12:37:39

Dobrý den,
i 1000 Kč můžete žalovat u soudu a domáhat se jejich zaplacení. Vyzvěte jej písemně k úhradě, pak můžete podat žalobu na zaplacení. Soudní poplatek za tento žalobní návrh bude činit 600,- Kč a pokud v řízení budete úspěšný, soud uloží tuto částku k náhradě žalovanému.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »