Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli může věřitel po mně vymáhat dlužnou částku,kterou půjčil oproti podpisu jen mému muži??Jedná se o milion korun od osoby nikoli banky.Já jsem se o tom dověděla až když mi přišel vyhrožovat a zastrašoval vystěhováním z domu,ale ten je v SJM.Vydělávám 10tis,chci požádat o rozvod,ale to prý nic neřeší pokud si vzal půjčku v manželství.Prosím,poraďte jak se z toho vymotat.Děkuji.
Dobrý den, manžel dostal půjčku u finančního ústavu, ale mě - jako manželku, nikdo neinformoval. Budou v případě nesplácení půjčky požadovat úhradu po mě? Pokud ano, mohu se nějak bránit? Děkuji za radu.
Dobrý den, závazky převzaté za trvání manželství jsou v SJM manželů. Takže věřitel by mohl jít s pohledávkou i po Vás. To by neplatilo pouze v případě, že by šlo o dluh, který je nepřiměřeně vysoký ve vztahu k majetkovým poměrům manželů a jeden z nich se k němu zavázal bez souhlasu druhého. Ale jestli je to právě Váš případ, to zde neposoudím.
Dobrý den. Rád bych se zeptal: s manželkou jsme si před svatbou vzali půjčku 60.000,- kč na zaplacení této svatby. (Čili pro štěstí nás dvou). Ona si tři týdny po svatbě našla jiného muže, a díky tomu se rozvádíme. Můj dotaz zní: Má nárok na polovinu této půjčky, když vlastně ona zvláště hrubým způsobem naše štěstí narušila?
Děkuji za odpověď
Roman Švejda
Dobrý den,
předně - příště laskavě položte svůj dotaz samostatně a nikoli jako odpověď na cizí dotaz.
Je třeba si uvědomit, nejde o vypořádání částky 60tis Kč, ale půjčky jako takové. Navíc, pokud jste si půjčku vzali oba, jste za ni oba odpovědni a oba ji musíte splácet. Navíc, půjčku jste si vzali před uzavřením manželství, tudíž tento závazek nepatří do SJM. Je také rovněž nepodstatné, zda si našla někoho jiného nebo ne - to opravdu ani banku ani soud ani případného exekutora zajímat nebude.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com