Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám na vás dotaz týkající se dědictví po mém otci. Otec byl vdovec, oženil se a v době manželství si založil úrazové pojištění a penzijní připojištění. Před 2 lety se rozvedl a nyní zemřel. Jako oprávněná osoba v případě smrti byla uvedená jeho manželka - uvedená jmenovitě. Máme jako děti nějaký nárok na tyto smlouvy, když byli po rozvodu majetkově vypořádaní. Děkuji
Přeji dobrý den a žádám Vás o radu ve věci vydržení pozemku. Naše rodina vlastní chalupu na Šumavě. Vedle naší chalupy je pozemek zhruba o velikosti 89 m2 který vlastnila sousedka a která zemřela asi v polovině 70 let minulého století. Při dědickém řízení její děti uvedly, že jmenovaná nic nevlastní. Když jsme pozemek chtěli od dětí sousedky odkoupit, její syn nám řekl, ať pozemek užíváme, že nebude obnovovat dědické řízení pro převod pozemku. Od této doby došlo i ke změně vlastníka naší chalupy. Po úmrtí mých rodičů jsem chalupu zdědil já a asi před 5 ti léty jsem jí předal mému synu. Dotaz: Jak postupovat, aby tento pozemek byl převeden do vlastníctví mého syna? V katastru nemovitostí je zapsaná zemřelá sousedka. Její 2 synové již zemřeli. Zůstává její dcera a vnoučata.
Dobrý den,
zde se o vydržení jednat nebude. Vydržet můžete věc pouze v tom případě, že jste v dobré víře, že Vám tato věc patří. Vy jste však věděli, že Vám nepatří. fakt, že Vám kdosi (ani ne vlastník) řekl, že můžete pozemek užívat, naprosto nic neznamená. Tedy, tento pozemek se nejprve musí vypořádat v dědictví - je třeba jeho existenci oznámit soudu, který dědictví řešil a ten pak v rámci dodatečného projednání dědictví určí vlastníka. Od něho pak tento pozemek můžete koupit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com