Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Zdali jsme prodej pozemku realitni kancelari v polovine rijna lonskeho roku. V unoru jsem dostala e-mail od maklerky ze se spojila s Remax.cz a budou zvysovat cenu za metr ctverecni protoze je o pozemky v nasem miste zajem. Byla velmi nadsena prodejem. Od te dobu jsem od ni neslysela. V kvetnu jsem poslala e-mail s otazkou jak to je s pozemkama. Neozvala a ani na jednu z mych e-mailu od kvetna do dnes neodpovida.
Nasla jsem na internetu jeji jinou e-mailovou adresu a moje moje e-mail kterou jsem ji ihned poslala se vratila s vysvetlenim ze jsem "zablokovana".
Prosim muzete mi vysvetlit tohle velmi necestne chovani? Mela jsem dojem ze Realitní makléř jedná při své činnosti vždy kvalifikovaným způsobem, čestně, v souladu s dobrými mravy, stanovami Asociace realitních kanceláří České republiky a platnými právními normami České republiky? Ziji v USA ale na takove nedustojne chovani tak zvaneho "odbornika" ua bych si tady stezovala! Je v CZ ochrana spotrebitelu? Dekuji.
Ano ochrana spotřebitelů v našem právním systému je zakomponována. Problémem zůstává fakt, že pokud realitní makléř neporušil vaše práva, a to definované v Trestním zákoníku, nebo občanském zákoníku, tak nikdo onoho makléře nepřinutí k profesionálnímu chování vyplývajicí z jeho činnosti. Každý realitní makléř je jen člověk, který nemá potřebné vzdělání na realitní činnost,(i když pár jedinců dostatečné vzdělání má), tak se jedná o volnou živnost, kde každý potencionální klient musí počítat s neprofesionalitou. Jen málo realitních kanceláří jedná profesionálně. Já osobně vedu své zaměstnance k profesionalitě a podle toho jsou vidět i výsledky.
rsdd
Petr fabián
Dobrý den,
prodáváme dům přes RK, realitní makléř sehnal kupce, zatím není podepsána žádná předkupní smlouva ani nic podobného o prodeji domu konkrétnímu zájemci. Ovšem makléř již po nás vyžaduje přepsání jména na katastru - prý kvůli hypotéce (tu si bere kupec), že prý je to běžná praxe. Prodali jsme již několik domů, ale s tímhle jsme se ještě nesetkali.
Dotaz: Má makléř právo vyžadovat po mně souhlas s přepisem LV?
Za odpověď Vám moc děkuji
Dita Jiráková
Dobrý den, pokud kupující hradí cenu hypotékou, pak je běžné, že prodávající dává souhlas, aby si banka nemovitost zajistila a zástavu zapsala do KN. Dům pak přechází již se zástavou na kupujícího. Aby ovšem přepisovali jméno vlastníka ještě před tím, než jsou uzavřené smlouvy, to je velice zvláštní. A KN navíc jméno vlastníka nezmění, pokud mu nejsou doloženy smlouvy, které osvědčují, že došlo k převodu nemovitosti. Takže by to ani nemělo být možné. Doporučuji, aby jste k postupu makléře byli opravdu velice obezřetní. Pochybuji, že by se jednalo o "běžnou praxi". Můžete se informovat i na asociaci realitních kanceláří ČR.
Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o radu ohledně zprostředk. sml. s RK PROLUX.
Bohužel patřím k dalším lidem, které RK PROLUX obelhala a tvrdila jim před podpisem smlouvy něco jiného než se pak konalo.
Prodával jsem dům a podepsal jsem neexkluzivní sml., kde v 1. bodě je psáno, že zájemce(já) prohlašuje, že je výlučným vlastníkem nemovitosti.
Výlučným vlastníkem domu je babička a já nemám plnou moc k tomu abych ji zastupoval.Do tohoto podpisu jsem byl makléřkou natlačen s tvrzením, to se nějak udělá.
Dům jsem prodal sám bez jakéhokoliv přičinění RK za 3 dny. Po třech týdnech po mě chtějí provizi za zprostředk. prodeje, na infolince nejsou schopni odpovědět na stížnost, na e-maily nereagují.
Dotaz: Je platná zprostředkovatelská smlouva, pokud hned v 1. bodě - viz výše je nepravdivá?
Dá se soudní obhajoba založit na této věci, popř. na tom, že makléřka a operátorky na infolince záměrně lhaly?
Pokud by smlouva platná nebyla, musel bych platit zprostř. provizi?
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
zde jste se především dopustil podvodného jednání Vy, když jste vystupoval na straně vlastníka, ačkoli to tak nebylo. RK o tom však musela vědět. Na místě Vaší babičky bych podala trestní oznámení na Vás i RK.
Smlouva je samozřejmě neplatná a u soudu by měla být napadena u kupní smlouva, na jejímž základě došlo k prodeji domu.
Vážená paní Jindrová,
od babičky jsem dostal povolení ji v těchto věcech zastupovat,protože by si to nebyla schopna sama vyřídit. Svolení bylo ale pouze ústní, nikoliv písemná plná moc. Kupní smlouva s novým majitelem je sepsána jejím jménem, podepsána babičkou a samozřejmě vyjadřuje její plný souhlas. Smlouvu v bodě, že jsem výlučným a jediným vlastníkem jsem nechtěl podepsal, ale bylo mi řečeno od realitní makléřky, že se to nějak udělá, že to nevadí a není to žádný problém.
Dotaz: Pokud bych napadnul u soudu smlouvu o zprostředování pro její neplatnost je zde nárok na úspěch?
Může mě RK žaloval za to, že je ve smlouvě uvedeno, že má být podepsán výlučný vlastník, že jsem to podepsal já (po ústním svolení vlastníka), i když to sama RK (makléřka) navrhla?
Má význam podávat návrh na zrušení zprostředkovatelské smlouvy nebo raději zaplatit a nedělat si jak se říká ještě větší problémy?
Předewm děkuji za odpověď
DOBRÝ DEN.CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT.UZAVŘELY JSME SMLOUVU 8.2.2007 S REAL.KANC.PROLUX ,DO KTERÉ JSME S MAKLÉŘKOU PŘED SVĚDKY VEPSALY,ŽE JE PLATNA POUZE NA TŘI MĚSÍCE.ZA PRVÉ:REAL.KANC.MÁ PRÝ SMLOUVU NA ROK,KTEROU JSME MY NIKDY NEVIDĚLY.ZA DRUHÉ:V LEDNU,KDY JSME SI NAŠLY KUPCE,JSME POSÍLALI PÍSEMNOU VÝPOVĚD,E-MAILY A NA NIC Z TOHO NÁM NEODPOVĚDĚLY.POUZE NÁM POSLALY DOPIS,VE KTERÉM NÁS ŽÁDAJÍ O 6% Z PRODEJNÍ CENY PLUS 19%DPH.JE TO MOŽNÉ,AČKOLI JSME VÝPOVĚD POSÍLALY TŘI MĚSICE PŘED VYPRŠENÍM JEJICH SMLOUVY?
Všem obětem i případným zájemcům - mrkněte na stránky "proluxovat.kvalitne.cz", kde začaly být zveřejňovány rady, jak s Proluxem bojovat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com