Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
prosím o radu: s partnerem jsme koupili ojeté auto: kupní smlouva a doklady vč. povinného ručení jsou na něj, platbu za auto 100000 Kč jsem uskutečnila já. Do vozidla bylo namontováno LPG nádrž, která byla placena za prodeje přítelovi Felicie. Jak by se dala papírově (smlouvou) tato situace ošetřit, aby v případě rozchodu nebyly tahanice.
Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak řešit situaci. Bydlím u přítele v RD, je podnikatel máme spolu dítě,nejsme oddáni a přítel mi několikrát již řekl, že se mám odstěhovat, že s námi být nechce. Bohužel nemám kam,svůj městský byt jsem opustila po porodu,jsem bez finančních prostředků, jít do podnájemního bytu si nemohu dovolit.Řekl mi, že je to moje starost, že se budu muset postarat sama. Jak mám řešit tuto situaci a na jaké má mé dítě nároky ? Děkuji.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jak bych měla řešit situaci,když s bývalým partnerem máme syna rok a půl a přestěhovala jsem se do Pzlně a on je v Ostravě.Soudně máme určené 2x týdně na 2hodiny.A on najednou po mě chce abych mu dávala malého na výkend.To mi příjde docela hloupost,když je tak malý a je to přes celou republiku ;o/ A taky když je fixovaný na mě.Můžete mi poradit?Děkuji moc Korduliaková
Jelikož má otec právo na kontakt s dítětem, bylo by ideální se na styku s takto malým dítětem dohodnout. Pokud se nedohodnete, bude si muset otec nechat styk s dítětem upravit soudní cestou.
A jak by to bylo podle vás v tomto případě vhodné?Malý bydlí 512km od něj a je mu rok a půl.Nevím jak se takové případy řeší,co se týká takové cesty...
Dobrý den,potřebovala bych radu.S přítelem jsme si před rokem koupili ojeté auto na leasing,jelikož přítel neměl dost vysoký plat je auto i leasing napsané na mě.Akontace činila 55.000Kč z toho 5.000kč byl můj vklad,20.000kč vklad přítele a 25.000kč byla půjčka přítelovy matky.S přítelem jsem se rozešli teď v červnu a auto jsem si nechala.On po mě teď chce peníze za auto min.20.000kč,prý do toho vložil aspoň 60.000kč(opravy+akontace).Jeho matka mi dokonce volala,že chce abych jí vrátila tu půjčku.Sepsali jsem tudíž jakousi dohodu že mu těch 20.000kč budu splácet po měsíčních splátkách,kterou jsme oba podepsali,ale notářsky ověřená není.Známí mi tvrdí,že mu nic dávat nemusím,že to nemá nikde napsané,že do auta něco vložil.Na všech dokladech o koupi auta,leasingu a zaplacení akontace jsem uvedená pouze já.Zajímalo by mě tedy jestli mám povinnost mu nějaké peníze dát nebo ne?Děkuji za odpověď
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu.S partnerem jsme se rozešli po 9letém vztahu,přičemž 3 roky jsme žili ve společné domáctnosti.Tuto adresu jsme neměli jako adresu trvalého bydliště.Loni jsme začali rekonstruovat byt,po jeho kompletní rekonstrukci jsme vztah ukončili 08/2007.Na rekonstrukci jsem se finančně podílela,veškerou dokumentaci mám k dispozici.Z celkové částky 110.000kč mi letos v dubnu konečně uhradil 80.000kč a umožnil přístup do bytu,abych si odvezla po 8 měsících svoje věci.Nyní mi odmítá vyplatit zbylých 30.000kč.Jedná se o 20.000, které mohu doložit a 10.000kč,na kterých jsme se dohodli ústně za vybavení bytu,které mu tam ponechám. Když jsem si řekla o tuto zbylou částku, napadl mne, že lžu, že mi nic nedluží, nemám žádné důkazy o tom,že by dlužit mohl.Ohání se tím,že mne bude žalovat za údajné poškození podlahy-škrábanec,který prý vznikl úmyslně,když jsem si stěhovala své věci.Podlahu má prý vyfocenou před poškozením i po.Jak z něj dostanu své peníze?Děkuji
Dobrý den,
stejně jako u ostatních pohledávek, pokud Vám nezaplatí dobrovolně, je možné domáhat se svého nároku žalobou u příslušného soudu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com