Zdravotní pojišťovna - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Doplacení po zemřelém

David, 02.11.2007 12:20:48

Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat moje matka zemřela a pravděpodobně neplatila pojištění u VZP.Bude pojišťovna vyžadovat doplacení dlužné částky po dědicích?

Děkuji.

Re: Doplacení po zemřelém

Šéfredaktor, 02.11.2007 14:53:44

Dobrý den, pojišťovna se může do dědického řízení se svým nárokem přihlásit. Dědici však odpovídají jen do výše nabytého dědictví. Tzn. pokud zdědíte např. majetek v hodnotě 50.000,- Kč, odpovídáte případným věřitelům pouze do této částky.

Mgr. Lucie Jindrová

Zdravotní pojišťovna

ELFICEK, 28.08.2007 11:51:35

Dobrý den,chtěl jsem se optat měl jsem před lety pár zaměstnanců kteří byli přihlášeni se vším všudy,moje firma se rozpadla a ja všechny odhlásil až na jednoho u VOZP,vím že tento člověk byl veden poté na pracovním úřadu který platil zdravotní pojištění v době jeho nezaměstnanosti a dále byl později již zaměstnán.Otázka zní já ho neodhlásil u VOZP ale pracovní poměr včetně ze sociálního zabezpečení byl řádně rozvázán,může po mně pojišťovna něco vyžadovat když jsem ja ho neodhlásil?Diky za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »