auto z autobazaru - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

auto z autobazaru

Markéta Mylková, 23.05.2008 07:39:14

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat v jaké míře mě chrání zákon při koupi auta z autobazaru - záruka? Ve smlouvě je uvedeno,že neodpovídají za skryté vady-může to být?Přesto se skrytá vada vyskytla,auto už je podruhé na reklamaci.První byla shledaná jako neoprávněná,te'd je podruhé se stejnou vadou a už to 14dní řeší, protože vadu vidí,ale nemohou přijít na to,kde vzniká.Mám nějaké možnosti?Jsem majitelem auta od ledna letošního roku.Děkuji za odpově'd. Mylková Markéta

Re: auto z autobazaru

Mgr. Oldřich Topka, 26.05.2008 10:42:21

Dobrý den, odpovědnost za vady lze uplatnit do 24 měsíců, pokud ovšem prodávajícím byl bazar, stejně tak pokud prodej obstarával. Pokud ale byl jen zprostředkovatelem, pak za vady ručí vlastník, který auto prodal (a tady se vady uplatní jen do 6 měsíců po koupi). V první řadě vzniká nárok na odstranění vady nebo výměnu věci. Pak teprve na přiměřenou slevu nebo na odstoupení od smlouvy. Neodpovídá se za vady zjevné, za ty, na které byl kupující výslovně upozorněn a za vady z opotřebení. Za skrytou vadu se odpovídá, pokud se prokáže, že existovala již v době koupě. A to určí často teprve soudní znalec.

Markéta Mylková, 04.06.2008 19:12:45

dobrý den,prodavající byl bazar.nejsou schopni odůvodnit zamitnuti prvni reklamace.pri druhe reklamaci nam v půlce volali,že chtějí 8000Kč za opravu auta,které nachali bez našeho vědomí opravit.Odmítli jsme zaplatit,po té reklamaci zamítli.Zatím neznáme odůvodnění.Nyní si máme auto vyzvednout,reklamční papíry přijdou prý poštou.Ale mezitím auto opět poškodili (dali do původního stavu).Nevím jak mám dále postupovat.Navíc jsme zjistili,že při koupi nám zamlčeli,že auto má imobilizér a alarm,ke kterému nám nedali ovládání.Přišel na to autoelektřikář.Vše bylo špatně namontované.Na koho se mohu obrátit?lze to řešit mimosoudně?bazar se dohodnou nechce.moc děkuji.pěkný zbytek dne

Mgr. Oldřich Topka, 12.06.2008 13:04:20

Dobrý den, s tímhle se již obraťte na právníka. To je zralé na žalobu, protože je vidět, že bazar odmítá se s Vámi dohodnout na rozumném řešení. Nejspíš bude nutné angažovat také soudního znalce z oboru dopravy, aby vypracoval posudek. S tím se ještě jednou můžete pokusit uplatnit reklamaci. Když ji nevyřeší ani tehdy, budete se muset soudit. Kromě toho také můžete podat podnět na Českou obchodní inspekci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »