Rušení nočního klidu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rušení nočního klidu

Martin Hanák, 14.08.2011 20:59:32

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaké jsou mé práva když mi na moji zahradu ( pozemek ) vstoupí městská policie s upozorněním že někdo v okolí si stěžuje na hluk ( po 10 hodině ). Tak zda mají právo :
1) Vlézt mi vůbec na můj pozemek.
2) Navíc tam vlézt do boudy ( mého majetku ) a poohlížet se co se tam nachází.
3) Zda mám právo je vyzvat aby opustili můj pozemek a následovali mne mimo něj k vyřešení přestupku.
Děkuji.

hluční sousedé

Denisa Dvořáčková, 20.06.2011 22:30:49

Dobrý den,
mám problém se sousedy, kteří ovšem bydlí naproti v sousedním baráku. Všechny okna máme do společného dvora a oni ústavičně vysedávají na protějším okně kouří a mluví nahlas, jedná se o Vietnamce a Ukrajince, kupodivu dohromady. Jsou takhle tam schopní sedět až do 4 do rána. Policii jsem na ně ještě nevolala a obávám se, že když přijedou tak stejně nic nevyřeší :( Dalo by se třeba jako důkaz brát natočené video či fotky?
Navíc bych řekla, že spíš by se tam měla asi přijet podívat cizinecká policie, ptž. v malé nástavbě, která je navíc vidět jen ze dvora a ne z ulice, jich bydlí více než 5 a ještě ta podivná směsice. Dokonce vážně pochybuji o tom, že ta stavba vůbec byla povolena. Děkuji za rady

Rušení nočního klidu

Marcela Brůhová, 07.04.2011 23:07:45

Dobrý večer.

Měla bych prosbu a to takovou, zda-li byste mi sem mohli poslat odkaz se zákonem o "rušení nočního klidu" v plném znění? Byla bych Vám vděčná, děkuji.

Pokutování a výjezdy za účelem rušení nočního klidu

Veronika Michailovová, 24.03.2011 04:25:55

Dobrý večer, ráda bych se informovala, jak to přesně je s rušením nočního klidu.
Pokud Vím správně, policie při zavolání dojede na místo a jejich první výjezd se bere jako UPOZORNĚNÍ , tudiž mi mají pouze sdělit ať se zklidníme a dát mi podepsat papír s prohlášením, že tu byli(tudiž mě nemohou hned pokudovat). Až při nutném druhém výjezdu nebo pozdější kontrole mi mohou udělit pokutu do výše 5.000 Kč. Navíc jsem se v zákoně dočetla, že se situace může domluvit i pouhou domluvou, to by ale člověk musel narazit na ochotné policisty. Je to tak, nebo mne tedy mohou pokutovat hned při první návštěvě?
Děkuji za brzkou odpověď :)

Re: Pokutování a výjezdy za účelem rušení nočního klidu

Milan Zeman, 24.03.2011 13:09:54

Pokud vím správně - odkud to víte? Toto jsem ještě neslyšel, rád si doplním mezery ve vzdělání.

Bezzubá Policie

Alexandr, 08.10.2010 22:23:26

Dobrý večer, máme zde v ulici problém a tím je dostatek místa pro zaparkování. O víkendu toho využívají řidiči kamiónů. Problém to je hlavně proto, že zde nechává jistý řidič přes noc zaparkovaný návěs s holandskou registrační značkou. Návěsem je chladicí box, který je po celou dobu aktivní a tudíž vydává značný hluk, který obtěžuje i přes plastová okna. Po zavolání městské policie mi bylo sděleno, že návěs je holandský a že s tím nemohou nic dělat. 19.9., kdy se zde hlučný náves zase objevil, jsem tedy zavolal Policii ČR. Hlídka mi sdělila, že se tím Policie bude zabývat. Do dnes jsem žádné vyjádření nedostal a dnes se zde tento hlučný náklad objevil zase a tak jsem na Policii opět zavolal. Bylo mi sděleno, že moje stížnost bude předána Hygienické stanici a já za měření hluku zaplatím 5 – 10 tisíc Kč. Jinak že s tím nemouhou nic dělat. Že se mám obrátit na mého senátora anebo poslance, aby změnili pravomoce Policie.

rušení nočního klidu

Josef Apolenář, 04.09.2010 00:48:41

Co je už rušení nočního klidu a c ještě není musí prosím. Není to určené určitýma Decibilama nebo to je jinak určené protože pokud by to nebylo určené mohl bych jít po ulici po 10 hodině a bavit se s kamrády a policie by my mohla dát kdykoliv pokutu což je podle mě nesmyslné. Tak prosím jak to je

Rušení nočního klidu

Karel Lomnický, 25.08.2010 09:04:43

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mám postupovat v případě, kdy v bytě pod námi bydlí v podnájmu několik studentů, kteří nerespektují noční klid. Takřka denně probíhají opravdu hlučné oslavy až do cca. páté hodiny ranní. Hluk je slyšet po celé ulici i přes zavřená okna. Na prosby nereagují. Děkuji předem za radu.

Re: Rušení nočního klidu

Milan Zeman, 25.08.2010 09:30:38

Zavolejte hlídku městské policie, jedná se o přestupek podle § 47 odst. 1 písm. b přestupkového zákona, za který lze uložit pokutu do 5000,- Kč. Pokud na prosby nereagují a do páté hodiny ranní ruší noční klid v domě, nic jiného si nezaslouží.

Rušení klidu v rodině

Pavlína Dittrichová, 23.02.2009 19:25:44

Dobry den, mame jiz delsi dobu problem s mym 19ti letym bratrem. Je v podminenem trestu po spachani trestneho cinu loupeze, nema zamestnani a neprojevuje snahu nejake najit. Na najem neprispiva. Denne je doma a rusi klid v domacnosti hlasitou hudbou, pres den i v noci. Na stiznosti nereaguje, jiz nekolikrat u nas byla policie kvuli volani sousedu. Bydlime v panelaku, patricimu druzstvu, jeste s otcem, ktery je proti bratrovu chovani take bezmocny, na druhou stranu ho vsak nechce vylozene vyhodit na ulici. Chci se tedy zeptat, jake mam moznosti, abych zamezila bratrovu opakovanemu chovani v podobe ruseni klidu. Je mozne jeho vylouceni z druzstva, kdyz neni majitelem bytu? Dekuji za odpoved.

Sousedský spor a policie

Petr Slepička, 26.08.2008 10:50:03

Dobrý den,
rád bych se zeptal jak postupovat při sousedských sporech ohledně rušení nočního klidu.
Bydlím v podnájmu, v domě kde bydlí důchodci. Včera se mi stalo že se ke mě stavil příslušník Městské policie, dodávám že v 16hodin, a varoval mě že měly na ústředí hlášeno rušení nočního klidu a pokud se to bude opakovat že půjdu ke komisi. Nejsem si vědom že bych kromě standartního užívání bytu nějak porušil noční klid. Hlášení obsahovalo bouchání dveřmi a dupot. Volal jsem majitelům bytu, oni posléze zavolali na policii kde se dozvěděli, že žádné hlášení neproběhlo. Rád bych se tedy dozvěděl jak mohu v tomto případě postupovat.
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem p. Slepička

Re: Sousedský spor a policie

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.08.2008 15:36:43

Dobrý den,
Vy nemáte žádný důvod proč a jak nějak postupovat. Nemáte se proti čemu bránit, tak jednoduše nic nedělejte.

Re: Sousedský spor a policie

Marcela Brůhová, 07.04.2011 23:11:13

Myslím, že když se jedná o falešné nařknutí, tak je důvod se nějak bránit. A když tak přemýšlím, není to náhodou maření výkonu?

rušení nočního klidu

Jan Macák, 16.07.2008 15:14:18

Město pronajalo svůj objekt podnikateli, který v něm zřídil diskotéku. Tuto provozuje do 05:00 hodin v pátky a soboty. V tyto dny dochází ke zvýšenému provozu vozidel a chodců. Pochopitelně s tím jsou různé projevy rušení nočního klidu v různých intervalech a to pravidelně každý pátek i sobotu. Např.: v noční době zaparkují vozidla pod okny rodinného domu se zabudovaným soundsystémem a pokřikuje na své kamarády, nebo podnapilí vracející se návštěvníci vykřikují různá hesla, zpívají a podˇ, jindy dochází k poškozování našich plotů, příště najdete dopravní značku na zahradě, neustále sbíráte plechovky od nápojů na svém pozemku, dochází k dráždění psů, kopání do vrat apod. V teplém počasí při větrání je slyšet i hlasitá hudba z diskotéky. Podali jsme petici, aby město, které povolilo uvedlo vše v pokojný stav, který byl před tím. To však nejeví zájem. Jak se bránit? Co udělat pro obnovu klidu?

Re: rušení nočního klidu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.08.2008 15:40:17

Dobrý den,
můžete se pokusit max. stále podávat nové a nové stížnosti, podněty a petice, dokud město nepřimějete k činnosti. Myslím si, že Vám to asi nebude nic platné. Předpokládám, že město před povolením takové činnosti důkladně zvážilo budoucí stížnosti obyvatel města a přesto se rozhodlo dát přednost možnosti kulturního vyžití obyvatel, jímž diskotéka bezpochyby je. Navíc z tohoto provozu má určité příjmy atd.

rušení nočního klidu

Milan Moravec, 14.07.2008 18:15:33

Dobrý den.
Ve Znojmě si páni radní usmysleli,že se popelnice budou vyvážet v noci,takže popeláři jezdí v rozmezí 22:00 - 5:00.Je velice nepříjemné, když Vás např. ve 2:30 vzbudí strašné rány při vysypávání odpadu.Chtěl bych vědět zda se s tím dá něco dělat a na koho se obrátit.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem T.Cihlář.

Rušení nočního klidu

Lenka J., 22.05.2008 20:02:55

Dobrý den.
Ráda bych položila dotaz ohledně rušení nočního klidu.
Koupila jsem novou postavenou bytovou jednotku, která se nachází nad provozovnou bowlingu. 2x týdně (v pátek a v sobotu)zde pořádají diskotéky, přičemt dunění v celém domě je podle mého názoru neúnostné (přibližně do 4 hodin ráno). Byt je v tuto chvíli již zkoulaudován. Ráda bych se tedy zeptala, jestli lze na provozovatele uplatňovat néroky ohledně dodržování nočního klidu, případně podle jaké vyhlášky.

Děkuji za odpověď.
L.J.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »