započitatelná praxe - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o pracovní činnosti a započitatelná praxe

Věra , 07.01.2009 13:03:41

Dobrý den,

při studiu na vysoké škole jsem vykonávala práci ve státní správě na dohodu o pracovní činnosti. Po studiu na vysoké škole jsem nastoupila do zaměstnání ve státní správě. Ačkoliv bylo při přijímacím řízení požadováno vysokoškolské vzdělání byla jsem zařazena do 9. platové třídy a nebyly mi uznány ani dva roky právě dohody o pracovní činnosti vykonávané ve státní správě.
otázka? : Je možné přiznat dva roky dohody o pracovní činnosti do praxe?

Re: Dohoda o pracovní činnosti a započitatelná praxe

Mgr. Oldřich Topka, 07.01.2009 14:20:53

Dobrý den, započítávání praxe ve státní správě řeší nař.vl. č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě (§4). O tom, zda může být uznána praxe z prací na dohodu však nepojednává. Tudíž se musíte informovat přímo na Vašem úřadu, z jakého titulu uvážili, že Vám tuto praxi nepřiznají a proč Vás zařadili do skupiny, která není určena vysokoškolákům.

zápočet praxe z dohody o provedení práce

Tomáš, 30.08.2008 01:21:38

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda zaměstnavatel může uznat praxi vzniklou na základě uzavřené dohody o provedení práce. Za odpověď předem děkuji.

Re: zápočet praxe z dohody o provedení práce

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 12:46:11

Dobrý den, zápočet praxe je záležitostí u státních zaměstnanců, v soukromém sektoru není tato věc nijak upravována. Pokud jde o státní zaměstnance, je dáno přímo v nařízení vlády, jak řešit započítávání. Nikde ovšem není rozlišeno, byla-li praxe získána v práci na pracovní smlouvu, DPČ nebo DPP. Záleží tedy hlavně na uvážení zaměstnavatele, jestli Vaši práci na DPP bude akceptovat jako dostatečnou pro započtení praxe nebo ne.

Započitatelná praxe

Blanka Stehlíková, 28.05.2008 20:02:04

Přeji dobrý den a prosím o radu,
v roce 2004 mi byl v zaměstnání přiznám platový stupeň 12 - tedy více než 32 let započitatelné praxe. V letošním roce jsem postoupila do 12. platové třídy, ale zároveň mi byl přiznán pouze platový stupeň 8. Nepřestoupila jsem na výkon jiné činnosti, pouze teď vykonávám činnost náročnější. Chápu odečet 2 let praxe za neúplné vysokoškolské vzdělání. Prosím o radu, zda bylo snížení mé započitatelné praxe správné. Děkuji moc.

Re: Započitatelná praxe

Mgr. Oldřich Topka, 05.06.2008 14:12:36

Dobrý den, pravidla pro zápočet praxe stanoví nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v §4. Tam jsou určeny podmínky, za kterých je možné dobu započitatelné praxe krátit. Jaké důvody vedly zaměstnavatele ke krácení praxe, však z dotazu nevyplývá.

započitatelná praxe

Linda Barsová, 22.05.2008 15:21:45

Dobry den,
zajimalo by mne, zdali se do započitatelne praxe muze pocitat take doba, po kterou jsem byla zamestnan na dohodu o pracovni cinnosti.
Dekuji za informaci.

Re: započitatelná praxe

Mgr. Oldřich Topka, 27.05.2008 09:54:57

Dobrý den, pokud byla vykonávána činnost, která je shodná s činností, ke které má být praxe započítána, pak by tomu nemělo nic bránit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »