Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
při studiu na vysoké škole jsem vykonávala práci ve státní správě na dohodu o pracovní činnosti. Po studiu na vysoké škole jsem nastoupila do zaměstnání ve státní správě. Ačkoliv bylo při přijímacím řízení požadováno vysokoškolské vzdělání byla jsem zařazena do 9. platové třídy a nebyly mi uznány ani dva roky právě dohody o pracovní činnosti vykonávané ve státní správě.
otázka? : Je možné přiznat dva roky dohody o pracovní činnosti do praxe?
Dobrý den, započítávání praxe ve státní správě řeší nař.vl. č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě (§4). O tom, zda může být uznána praxe z prací na dohodu však nepojednává. Tudíž se musíte informovat přímo na Vašem úřadu, z jakého titulu uvážili, že Vám tuto praxi nepřiznají a proč Vás zařadili do skupiny, která není určena vysokoškolákům.
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda zaměstnavatel může uznat praxi vzniklou na základě uzavřené dohody o provedení práce. Za odpověď předem děkuji.
Dobrý den, zápočet praxe je záležitostí u státních zaměstnanců, v soukromém sektoru není tato věc nijak upravována. Pokud jde o státní zaměstnance, je dáno přímo v nařízení vlády, jak řešit započítávání. Nikde ovšem není rozlišeno, byla-li praxe získána v práci na pracovní smlouvu, DPČ nebo DPP. Záleží tedy hlavně na uvážení zaměstnavatele, jestli Vaši práci na DPP bude akceptovat jako dostatečnou pro započtení praxe nebo ne.
Přeji dobrý den a prosím o radu,
v roce 2004 mi byl v zaměstnání přiznám platový stupeň 12 - tedy více než 32 let započitatelné praxe. V letošním roce jsem postoupila do 12. platové třídy, ale zároveň mi byl přiznán pouze platový stupeň 8. Nepřestoupila jsem na výkon jiné činnosti, pouze teď vykonávám činnost náročnější. Chápu odečet 2 let praxe za neúplné vysokoškolské vzdělání. Prosím o radu, zda bylo snížení mé započitatelné praxe správné. Děkuji moc.
Dobrý den, pravidla pro zápočet praxe stanoví nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v §4. Tam jsou určeny podmínky, za kterých je možné dobu započitatelné praxe krátit. Jaké důvody vedly zaměstnavatele ke krácení praxe, však z dotazu nevyplývá.
Dobry den,
zajimalo by mne, zdali se do započitatelne praxe muze pocitat take doba, po kterou jsem byla zamestnan na dohodu o pracovni cinnosti.
Dekuji za informaci.
Dobrý den, pokud byla vykonávána činnost, která je shodná s činností, ke které má být praxe započítána, pak by tomu nemělo nic bránit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com