převedení podílenství ve firmě - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Splacení vkladu

Jana Glazarová, 19.06.2008 07:37:39

Dobrý den,
prosím o radu. Dva jednatelé založili s.r.o. a splatili 50% vkladu, dalších 50% musí splatit do dvou let, v tomto případě do 9/2009. Jeden z jednatelů chce nyní prodat svůj podíl druhému a z firmy odejít. Musí před odchodem doplatit svůj vklad? Děkuji za odpověď.

Re: Splacení vkladu

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 09:42:08

Dobrý den, nemusí. Jinak převod podílu řeší §115 obchodního zákoníku.

převedení podílenství ve firmě

michal turynský, 22.05.2008 13:30:33

dobrý den,dostal jsem se do nepříjemné situace a nevím si rady.loni jsem vstoupil do společnosti(s.r.o.) už před mím příchodem byla společnost zadlužena,pomalu jsme se společníkem začali dlužné částky snižovat,pak jsme se domluvili že přepíše půlku společnosti na mě,podílenství je 49% já a 51% společník,a díky neschodům které se oběvili před nedávnem rád bych skončil prý mi v tom bránit nebude ale pouze s tím že si odnesu půlku dluhů sebou.jak z toho ven.díky za radu

Re: převedení podílenství ve firmě

Mgr. Oldřich Topka, 26.05.2008 11:09:34

Dobrý den, v téhle věci se rovnou obraťte na advokáta, nejlépe se specializací na obchodní právo. Jako společník obchodní společnosti s r.o. ručíte za závazky jen do určité výše (přesněji do výše nesplacených vkladů), ale jejich vypořádání při odchodu z firmy bývá problematické. Každopádně Váš odchod si nemůže ničím podmiňovat a pokud Vám to neumožní, můžete se ze společnosti vyvázat třeba i podání příslušné žaloby.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »