Nemocenská ve zkušební době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nemocenská ve zkušební době

Jan Beneš, 17.09.2010 11:59:01

Dobrý den,
po zkončení vzdělání jsem nastoupil do práce kde jsem pracoval mesíc a ukončil pracovní poměr,ihned jsem nastoupil do jiné práce kde jsem pracoval 5 dní,stal se mi úraz(zlomení zápěstí.Úraz je min. na 6 týdnů.Z čeho se mi bude počítat nemocenská od toho patnátého dne nemoci?a zda mam nějaké nároky na dávky po těch prvních třech dnech do toho čtrnáctého dne?
Děkuji

nemocenská po zrušení prac.poměru

Kateřina Kubalová, 28.05.2009 10:49:15

Dobrý den, jsem již 3 měsíce na nemocenské, která začala ve zkušební době. Očekávám, že dojde ke zrušení prac. poměru ve zkušební době. Když PN potrvá i po skončení PP, komu mám dokládat potvrzení o trvání PN, bývalému zaměstnavateli, nebo přímo OSSZ? Děkuji

nemocenska a zkusebni doba

Tomas Streda, 29.01.2009 21:06:23

Dobry den,
chtel bych se zeptat zda se automaticky prodluzuje zkusebni doba pokud sem behem ni byl po dobu 7tydnu v pracovni neschopnosti.
Dekuji za odpoved.

Re: nemocenska a zkusebni doba

Karel Dlouhý, 30.01.2009 19:09:26

Ano.
§35 (2) O dobu překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, se zkušební doba prodlužuje.

Výpověd v době nemocenské

Michal Povrazník, 29.01.2009 15:59:59

Dobrý den.Ve zkušební době jsem po dvou měsících nastoupil na nemocenskou.Může se mnou zaměstnavatel ukončit PP následující den po nastoupení na nemocenskou?A kdy se mám hlásit na ÚP? Děkuji Vám za odpověd.

nemocenská ve zkušební době

Miroslav Blecha, 08.10.2008 05:50:38

Dobrý den:Byl jsem propuštěn ze zaměstnání ve zkušební době.Protože s tím nemám zkušenosti,tak nevím kdo mi nyní bude vyplácet nemocenské dávky.Jestli se musím někde hlásit a na co bych neměl zapomenout.Děkuji za radu.

Re: nemocenská ve zkušební době

Mgr. Oldřich Topka, 13.10.2008 08:40:27

Dobrý den, nemocenská Vám bude vyplácena jen pokud onemocníte v ochranné lhůtě. Ta dnes činí pouhých 7 dnů od skončení PP. Pokud se v neschopnosti ocitnete až po uplynutí této lhůty, tak Vám již nemocenské dávky nebude vyplácet nikdo.

Dotaz

Věra Nováková, 30.09.2008 13:39:00

Dobrý den.Dostala jsem výpověd´po 3 měsíční zkušební době.Poměr byl ukončen 10.9.V práci jsem si ale zablokovala záda.K lékaři jsem nešla ale budu ho muset navštívit protože bolesti trvají.Je nějaká ochraná lhůta po ukončení prac.poměru?

nemocenska ve zkušebni době

lukas , 21.08.2008 17:44:01

Dobry den nastoupil jsem do noveho zaměstnani a po dvou dnech se mi stal uraz při tenise,mam zlomenou nohu,musi mě zaměstnavatel propustit nebo nemusi?A mohu třeba po ukončeni nemocenske odejit sam,když jsem ve zkušebni době?Nemuže po mně zaměstnavatel něco vymahat na nemoc.davkach?Děkuji za odpověd

Re: nemocenska ve zkušebni době

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 15:47:10

Dobrý den, zaměstnán jste, tudíž máte nárok na nemocenské dávky. To, jestli Vás zaměstnavatel propustí ve zkušební době nebo ne, záleží jen na něm. Ve zrušení PP ve ZD mu nic nebrání, ani to, že jste v pracovní neschopnosti. Vy můžete PP skončit ve ZD také kdykoliv budete chtít.
Nemocenské dávky jsou dávkou nemocenského pojištění od státu, na těch si zaměstnavatel nic nárokovat nemůže.

Nemocenská a zkušeb.doba

Daniela Čadková, 29.05.2008 11:27:38

Dobrý den,chci se zeptat pokud je zaměst. ve 3měs.zkuš.době čerpá nemocenskou a dostane vypověd/v dobe nemocenské/ do kdy dostane nemocen. zaplaceno:dnem zrušení pracovního poměru nebo dnem ukončení nemocenské?Děkuji

Re: Nemocenská a zkušeb.doba

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 15:18:39

Dobrý den, pokud je na nemocenské již před skončením PP, pak mu nárok na nemocenské plyne i po skončení zaměstnání až do doby skončení pracovní neschopnosti.

Ukončení neschopnosti

Monika Nováková, 28.05.2008 15:21:30

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je doktor povinen mi ukončit neschopnku pokud to na nem žadam?

Re: Ukončení neschopnosti

Mgr. Oldřich Topka, 10.06.2008 15:17:21

Dobrý den, lékař se má řídit Vaším zdravotním stavem a nikoliv Vaší žádostí. Pacient není ten, kdo rozhoduje o zahájení a ukončení pracovní neschopnosti.

Nemocenská ve zkušební době

Veronika Dolní, 22.05.2008 00:00:45

Dobrý den,
pokud je zaměstnanec ve zkušební době a čerpá dávky nemocenské, na jakou max.délku čerpání nemocenské mám nárok? Jde o stejnou dobu, po kterou zaměstnankyně u zaměstnavatele odpracovala nebo délka odpracované doby není pro délku čerpání nemocenské rozhodující?
Děkuji za odpověd,
V. Dolní

Re: Nemocenská ve zkušební době

Mgr. Oldřich Topka, 28.05.2008 14:54:03

Dobrý den, podpůrčí doba, po kterou je možno čerpat nemocenské dávky je maximálně 1 rok. Doba, kterou jste odpracovala s tím nesouvisí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »