majetek manželů - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

VLASTNICTVÍ BYTU

Mirwaldová, 22.05.2008 17:25:08

Bydlím s přítelem v bytě, který jsem si sama koupila a jsem jediný vlastník, chtěli bychom se s přítelem vzít, jelikož má přítel z prvního manželství 2 děti, chtěla jsem se zeptat, jestli by měli v případě přítelovi smrti na tento byt nárok.

majetek

Iveta Škaloudová, 22.05.2008 09:52:15

Dobrý den,chtěla bych poradit,jsem vdaná už 2roky a bydlíme s manželem v baráku,který má 3byty.Dole bydlí rodiče manžela,nahoře mi a naproti švagr.Dum je napsán na tchýni,ale platíme všichni hypotéku.(na 3části)Já jsem si vzala 100tis.pujčku aby jsme si byt předělali.Tchýně by chtěla barák přepsat na syny(manžel 60% a švagr 40%)a zaslechla jsem něco,že by jako chtěla napsat,že by manželkám nic nepatřilo.Takže jsem se chtěla zeptat jestli bych měla na něco nárok,když jsem do toho dala i své peníze?Děkuji vám za odpověd.

majetek manželů

Hana Hoffmannová, 21.05.2008 23:07:12

Dobrý den,prosím o radu.S manželem jsme ještě za svobodna začali stavět dům,dostaven a zkolaudován byl ale až po půl roce našeho manželství.V katastru nemovitostí je ale zapsán jen na manžela.Manžel má syna z 1.manželství,a tak by nás zajímalo,jaké by bylo případné rozdělení majetku v případě manželovy smrti.V případě,že dům není naším společným majetkem,prosíme o radu,jak postupovat,aby se tak stalo.Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »