Co dělat, když dlužník zemřel ?? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prosím o radu

Monika, 23.08.2007 08:11:12

Dobrý den,rozcházím se s manželem.Vlastníme společně rodiný domek.Manžel chce vyplatit polovinu domečku.Ještě před sňatkem s ním jsem vlastnila byt,který jsem pak v manželství prodala a za tyto peníze jsme koupili tento domek a také ho z těchto peněz zrekonstruovali.Manžel začal gembleřit a nadělal spousty dluhů,které jsem za něj až do poslední chvíle splácela.Nyní se s ním chci rozvéct,ale on chce vyplatit minimálně 500 tisíc.Za celou dobu manželství mi nikdy nepřispěl ani korunou na domácnost.Nyní se mi směje a do očí mi řekl,že jsem jeho poslední šance a že mne buď o vše připraví nebo mám zaplatit.Jsem bezradná a již nemám ani finance na právníka.Prosím Vás o radu.Děkuji

Co dělat, když dlužník zemřel ??

Alf, 22.08.2007 20:20:47

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat na následující věc:
Známá zapůjčila v březnu 2006 svému bratranci částku 200 000,- Kč., (na zaplacení jeho dluhů v podnikání) s tím, že tato částka bude do konce roku 2006 splacena. Sepsali o tom smlouvu, a byla u toho i manželka toho bratrance (v podstatě to zařizovala ona - vyzvedla známou v práci, sepsali papíry, odvezli ji do banky vybrat peníze atd.).
Od začátku roku 2007 jej známá několikrát ústně žádala o splacení této půjčky. Stále ji ujišťoval, že na tom pracuje.
Mezitím se zadlužoval stále víc, začal pít, manželka se od něj odstěhovala (rozvod ale nebyl). Pak skončil na psychiatrii v alkoholické léčebně (těžké delirium).
V té době se objevila na jejich nemovitý majetek (rod. dům a byt) exekuce. Jeho manželka, prodala stroje z jeho podnikání, zaplatila "nejžhavější dluhy" (fin. uřad, zdrav. a soc. pojištění), tím se zrušily exekuce, a byt převedla na svoji matku.
Nyní bratranec zemřel, a ta známá neví, jak postupovat dále ohledně toho dluhu.
Má podat žalobu o splacení dluhu na tu jeho manželku?? Nebo se nějak připojit k dědickému řízení ??? Jak se ale dozví, jestli toto řížení už začalo a který notář jej vede ???
Děkuji za rady.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »