rozvod bez manžela - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rozvod a bydleni

marci, 28.06.2008 16:40:14

dobry den,dekuji za radu,ale potrebuji vedet zda v pripade rozvodu mohu zadat soudni vystehovani a ten byt i kdyz byl muj pred manzelstvim si mame spolu koupit a manzel tam musi byt napsany jako spoluvlastnik zustane po rozvodu mne.Nebo kdyz se rozvedu ,nebo bude probihat rozvodove rizeni muzu ten byt nechat napsat jen na sebe?Nebo na meho plnoleteho syna,ktery s nami zije ve spolecne domacnosti?Manzel podnika tak si muze byt koupit penize on ma.Nevim co delat,ale ten byt je pro mne vsim,nemam kam s detmi jit a takhle taky zit nechci.Dekuji moc za radu a preji pekny den.

rozvod bez manžela

Martina Manouskova, 21.05.2008 07:53:37

Dobrý den,ráda bych se zeptala na rozvod bez přítomnosti manžela který se přes rok nedostavuje k soudu policie ho nemůže sehnat.Prosím poraďte mi jak to mám udělat a nebo co mám říci soudkyni aby to tak udělali bez něj.Děkuji

Re: rozvod bez manžela

Valentina Horáková, 30.05.2008 21:11:34

rozvedou manželé ktaří jsou bez majetku a detí,ale manžel se nadostaví k soudu_?Děkuji za odpověd

Petr Petr, 30.05.2008 21:47:03

Chcete-li se s manželem rozvést, můžete podat návrh na rozvod sama (což se již podle toho co píšete stalo). Soud pak bude zkoumat, zda došlo k hlubokému a trvalému rozvratu manželství (můžete popř. předložit i důkazy např., že vás manžel podváděl, měl milenky, opustil vás a nestará se o vaše společné dítě atd.). Pokud soud nabude dojmu, že došlo k hlubokému a trvalému rozvratu, manželství rozvede (předtím upraví poměr k dítěti po dobu po rozvodu) i bez souhlasu druhé strany.

To, že váš manžel nepřevezme předvolání k soudu, nebrání soudu v tom, aby jednal a rozhodl. Pokud je předvolání doručeno na adresu, kde se skutečně zdržuje a adresát si zásilku nevyzvedne na poště ani ji jinak nepřevezme, považuje se za den doručení ten den, kdy byla zásilka uložena na postě a adresát o tom byl vyrozuměn. Jestliže se pak váš manžel nedostaví k jednání, může soud jednat i v jeho nepřítomnosti.

marci, 27.06.2008 20:52:22

manzel mne podvedl,sice se vratil,tak to chvili klapalo,ale pak se to zase zvrtlo.Manzel ji po mesici rozchodu rikal,jak ho to mrzi,ze ji ublizil ajak je mu to vse lito,kdyz jsem o tom chtela mluvit ja tak mi rekl,ze prehanim a ze mezi nimi uz nic neni.Ja jsem ta podevedena,ale asi pitoma kdyz podle nej nedokazu na to zapomenout.Je z nej uplne jiny clovek.Uz s nim nedokazu zit.Mame 3deti a rozvest se nechce,ale ja jo.Vim ze ji vida a vozi ji i autem domu,jemu to pripada normalni,ale mne ne.Mam byt,ktery jsem dostala jako svobodna a je psany na mne.Ted si ho mame koupit,ale nechci aby mel na nej narok jako ja.Chci si ho koupit sama a chci aby se vystehoval coz on nechce.Slysela jsem ze kdyz se dam rozvest mohu zadat soudni vystehovani.A jeste prosim na co vse mama narok .Dekuji za odpoved.

Petr Petr, 27.06.2008 22:01:06

O rozvodu manželství rozhoduje soud na návrh jednoho z manželů. Tzn. podejte normální žalobu a to u soudu, kde máte, nebo jste měli jako manželé bydliště.

Společné jmění manželů zaniká rozvodem manželství a je tedy na obou manželech, aby se dohodli kdo si co ponechá. Pokud se na vypořádání SJM nedohodnete, může kdokoli z vás podat u soudu žalobu o vypořádání zaniklého SJM.

Jinak platí, že majetek, který měl některý z manželů před svatbou je stále v jeho výlučném vlastnictví a zůstane vlastníkem i po rozvodu. Tzn. že ani váš byt, který jste získala před uzavřením manželství do SJM nespadá a je tedy váš.

Petr Petr, 27.06.2008 22:03:09

Chcete-li se s manželem rozvést, můžete podat návrh na rozvod sama (což se podle toho co píšete již stalo). Soud pak bude zkoumat, zda došlo k hlubokému a trvalému rozvratu manželství. Pokud soud nabude dojmu, že došlo k hlubokému a trvalému rozvratu, manželství rozvede (předtím upraví poměr k dítěti po dobu po rozvodu) i bez souhlasu druhé strany.

To, že váš manžel nepřevezme předvolání k soudu, nebrání soudu v tom, aby jednal a rozhodl. Pokud je předvolání doručeno na adresu, kde se skutečně zdržuje a adresát si zásilku nevyzvedne na poště ani ji jinak nepřevezme, považuje se za den doručení ten den, kdy byla zásilka uložena na postě a adresát o tom byl vyrozuměn. Jestliže se pak váš manžel nedostaví k jednání, může soud jednat i v jeho nepřítomnosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »