Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Zrovna v této době řeším problém s RK Prolux,smlouvu na prodej družstevního bytu jsem uzavřela před 5ti lety.Za tu dobu mi byli posláni dva potencionální kupci.V roce 2006 jsem smlouvu vypověděla ani po několika měsících mi nebylo zasláno ukončení,ale po tel.hovoru jsem byla ubezpečena,že tam výpověd je a vše napraví.Potom jsem bohužel vše vypustila,byt si prodala sama.Makléřka mi také tvrdila,že u družstevního bytu nemusím mít obavy,protože nejde o přepis v katastru.Letos když mě kontaktoval ten druhý kupec jsem zjistila,že je byt stále nabízen a dokonce je cena mnohem nižší než stálo ve smlouvě.Několikrát jsem tel.a vždy mi něco slíbili,ale nic se nedělo.Nyní jsem se přes net obrátila přímo na generální riditelku.Za půl hodiny mi volal pán,vyjádřila jsem svou nespokojenost,popsala mu svou finanční situaci a světe div se,prý jim bude stačit polovina požadované částky,když ji uhradím bude moci být smlouva ukončena.To mi přišlo hodně podezřelé a proto se bohužel pozdě snažím sehnat inf.
Dobrý den, platí to samé, bez znalosti smluv lze těžkou soudit, kde je pravda. Ale kolem této RK již panuje celkem velký rozruch. A pokud jsou si jisti, že jsou v právu, pak ať na Vás podají a prokáží, že mají vůči Vám platný nárok.
Dobrý den,
uzvařela jsem s RK zprostředkovatelskou smlouvu o prodeji našeho bytu. Smlouva je uzavřená na 3 měsíce a je v ní uvedeno, že nesmíme kontaktovat jiné zprostředkovatele. Chci od smlouvy odstoupit a makléř mi řekl, že to není možné. Můžete mi prosím poradit?
Děkuji
Štěpánková
Dobrý den, k Vaší věci nelze říci nic konkrétního, neznám znění smlouvy. Pokud jste ji však podepsala, můžete odstoupit jen z důvodů, které stanoví zákon nebo přímo smlouva. Jestli nastaly důvody pro odstoupení, to z dotazu nevyplývá.
Vážení podívejte se www.justice.cz a koukněte se interaktivní prolhížení, dne 16.7.2008 byl na společnost PROLUX Consulting podán návrh na insolovenční řízení (neboli návrh konkurz) víte li o dalších lidech poškozených Proluxem, ať se k tomuto připojí u soudu pro Prahu 2.
Dobrý den,moc prosím o pomoc.Uzavřeli jsme smlouvu s RK. ikdyž jsem byli při jednání s real. makléřkou ubezpečeni, že můžeme nemovitost prodat i bez této RK a bez zaplacení provize, tzv. neexluzivní smlouva, našli jsme však ve smlouvě tuto klauzuli......" Zprostředkovateli vznikne nárok na provizi i tehdy, jestliže zprostředkovávanou smlouvu s třetí osobou zájemce uzavřel za doby účinnosti této smlouvy i bez přímé součinnosti zprostředkovatele."Dotaz: zavazuje nás tato klauzule k placení provize i v případě, že byt neprodáme přes tuto RK Prolux?a pokud ano, jde smlouva ještě stornovat a jak máme postuopovat? smlouvu jsme podepsali dnes.Moc děkuji
Proboha jak se ještě v dnešní době může někdo na tuto realitní kancelář obracet - po tolika jejich podvodech, klamání klientů atd? Fakt se nedivím, že stále existuje, když jí pořád někdo využívá!
Važená paní Pavlučeková,
mám u PROLUXU stejnou smlouvu (bohužel) jako vy. Uzavřel jsem ji v březnu. Dům jsem v březnu prodal sám bez jakékoliv pomoci PROLUXU. Provizi zaplatit musím, pokud ne, hrozí soudním řízením, kde bych musel platit veškeré výlohy a navíc smluvní pokutu = 2x více. Pak hrozí exekucí. Na infolince Vám nikdo neporadí, jen si vezmou Vaše tel. číslo a řeknou Vám, že jej někam předají a ta dotyčná osoba že zavolá.Nezavolá Vám nikdy nikdo.
Rada: Co nejrychleji smlouvu zrušte a POUZE!!!doporučeným dopisem. V doporučeném dopise žádejte zpětné potvrzení o zrušení.Pokud Vám zrušení nepotvrdí, pošlete doporučený dopis ještě jednou. To je jediný prostředek, na který se v budoucnu můžete odvolávat.
I když dům prodáte sama, věřte, že po zápisu do katastru se PROLUX ozve a provizi bude chtít.
Neudělejte stejnou chybu jako já.
S pozdravem
Mrkněte na stránky "proluxovat.kvalitne.cz" - jsou tam rady pro všechny oběti Proluxu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com