přepis bytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

přepis bytu

ŽANETA VRABCOVA, 20.05.2008 12:03:52

Dobry den chci poradit byvaly přitel druh, je najemce okd bytu ted rpg. A chtěl by na mne přepsat byt chce se zkratka odhlasit, ale paní na bytovem tvrdí že musíme uhradit dlužnou častku 220000kč. Dluh na tom byte není zřejme jde o m2, ale ja mam tady trvaly pobyt víc jak 4 roky,nevidím duvod proč neco platit chce se odhlasit a mne jen přepsat byt, jak postupovat dal mame si najmout advokata? děkuji za odpoved

Re: přepis bytu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 20.05.2008 12:21:40

Dobrý den,
předně, jestliže je Váš přítel nájemcem bytu, může dojít k uzavření nové nájemní smlouvy samozřejmě pouze se souhlasem pronajímatele. Pokud ten tvrdí, že je na bytě dluh 220tis. Kč (zřejmě na nájemném), je logické, že požaduje nejprve její úhradu.
Váš dotaz je ale velmi nesrozumitelný, tudíž nevím, jak poradit.

Re: přepis bytu

Martin Kocourek, 19.05.2011 18:26:18

Mně se tedy zdá dotaz velmi srozumitelný a zajímalo by mně, zda musí pronajímatel prokázat, že takový dluh na bytě opravdu nastal.
Praxe je totiž taková, že tato částka je vypočítátána jako určitý zlomek z jakéhosi celkového dluhu od všech nájemníků všech RPG bytů. Vím že se s tím ais nedá nic dělat, ale je to nemorální a já jsem velmi šťastný, že s RPG nemám nic společného.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »