Dědictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědictví dluhu

monika.balogova@karneval,cz, 20.05.2008 18:45:03

Dobrý den,mám dotaz ohledně dědictví.Otec zemřel 11/2007 a měl půjčku cetelem.V době kdy si ji bral měl půjčku pojištěnou pro případ úmrtí.Ještě nebyl v důchodovém věku.V době úmrtí jiř důchodový věk dovršil a Cetelem nám tvrdí,že dovršením důchodového věku pojištění zaniká a chtějí po nás dlužnou částku 30000Kč zaplatit.Na druhé straně v podkladech pro soud je uvedeno,že půjčka je pojištěna.I přes to nám soud tento dluh přiznal.Prosím o radu jak se máme bránit.Děkuji a přeji hezký den Síkorová Monika

dědictví penz.fondu a pojištění

Martina Mahdalová, 19.05.2008 11:45:45

Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně dědictví po mém otci. Otec si v době manželství založil úraz. pojištění a penz. připojištění.Před 2 lety se rozvedl a nyní zemřel. U těchto smluv byla v případě smrti napsaná oprávněná osoba jeho manželka - uvedená jmenovitě. Máme jako děti nějaký nárok na tyto smlouvy, když byly po rozvodu majetkově vypořádaní? Děkuji

Dědictví

Tereza Chládková, 19.05.2008 11:07:02

Dobrý den,
mám dotaz ohledně dědictví. Na konci roku mi zemřela sestra. Byla vdaná za Holanďana (svazek uzavřeli v roce 2003 v Holandsku, ale nikdy nezískala nizozemské občanství, měla jen české), děti neměli.
Notář nám na první schůzce řekl, že dědit bude 1/2 manžel a po 1/4 rodiče.
Sestra ještě před uzavřením manželství, konkrétně v roce 2000 nabyla práva k družstevnímu bytu.
Přestože jsme se s jejím manželem původně na rozdělení dědictví dohodli s tím, že my si ponecháme byt (ostatně ten byl rodinný - přestím měl práva k bytu strýc) a on si ponechá všechno ostatní.
Jenže její manžel si teď začal nárokovat i byt.
Zajímalo by mě tedy, jestli on má na byt nárok, když ho sestra získala už dávno před svatbou.
Předem děkuju za odpověď.
T. Chládková

Re: Dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.05.2008 11:14:01

Dobrý den,
pokud by získala sestra práva k družstevnímu bytu za trvání manželství, přešel by nájem pouze na manžela. Protože jej však získala již před svatbou, je tento byt (resp. členská práva k němu) předmětem dědictví a stejně jako ostatní její majetek bude předmětem vypořádání.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »