Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,mám dotaz ohledně dědictví.Otec zemřel 11/2007 a měl půjčku cetelem.V době kdy si ji bral měl půjčku pojištěnou pro případ úmrtí.Ještě nebyl v důchodovém věku.V době úmrtí jiř důchodový věk dovršil a Cetelem nám tvrdí,že dovršením důchodového věku pojištění zaniká a chtějí po nás dlužnou částku 30000Kč zaplatit.Na druhé straně v podkladech pro soud je uvedeno,že půjčka je pojištěna.I přes to nám soud tento dluh přiznal.Prosím o radu jak se máme bránit.Děkuji a přeji hezký den Síkorová Monika
Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně dědictví po mém otci. Otec si v době manželství založil úraz. pojištění a penz. připojištění.Před 2 lety se rozvedl a nyní zemřel. U těchto smluv byla v případě smrti napsaná oprávněná osoba jeho manželka - uvedená jmenovitě. Máme jako děti nějaký nárok na tyto smlouvy, když byly po rozvodu majetkově vypořádaní? Děkuji
Dobrý den,
mám dotaz ohledně dědictví. Na konci roku mi zemřela sestra. Byla vdaná za Holanďana (svazek uzavřeli v roce 2003 v Holandsku, ale nikdy nezískala nizozemské občanství, měla jen české), děti neměli.
Notář nám na první schůzce řekl, že dědit bude 1/2 manžel a po 1/4 rodiče.
Sestra ještě před uzavřením manželství, konkrétně v roce 2000 nabyla práva k družstevnímu bytu.
Přestože jsme se s jejím manželem původně na rozdělení dědictví dohodli s tím, že my si ponecháme byt (ostatně ten byl rodinný - přestím měl práva k bytu strýc) a on si ponechá všechno ostatní.
Jenže její manžel si teď začal nárokovat i byt.
Zajímalo by mě tedy, jestli on má na byt nárok, když ho sestra získala už dávno před svatbou.
Předem děkuju za odpověď.
T. Chládková
Dobrý den,
pokud by získala sestra práva k družstevnímu bytu za trvání manželství, přešel by nájem pouze na manžela. Protože jej však získala již před svatbou, je tento byt (resp. členská práva k němu) předmětem dědictví a stejně jako ostatní její majetek bude předmětem vypořádání.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com