trvalé bydliště - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

různé trvalé bydliště???

Jana Hájková, 18.07.2008 12:34:03

Lze, abych trvalé bydliště měla jinde než můj budoucí manžel??? Děkuji*

Re: různé trvalé bydliště???

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.07.2008 12:46:12

Dobrý den,
samozřejmě, lze - údaj o trvalém bydlišti vůbec nesouvisí s manželstvím.

trvalé bydliště

zdenka tesařová, 21.05.2008 17:20:30

Dobrý den,mám dotaz.Jsem v rozvodovém řízení muj manžel nebydlí ve spo.domáctnosti od ledna.odmíta se odhlásit z trvalého pobytu,žije u své milenky.CHci se zeptat jeslti mám právo po něm žádat aby mi přispíval na nájiém elektriku a další veci spojené s užíváním bytu když tu nebydlí ale odmíta se odhlásit.Jaké kroky mohu v tomto směru podniknout?děkuji Tesařová

Re: trvalé bydliště

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.05.2008 17:45:04

Dobrý den,
údaj o trvalém bydlišti nezakládá povinnost dotyčné osoby podílet se na nájemném. Nicméně ve Vašem případě by tuto povinnost měl mít z titulu manželství.

trvalé bydliště

Jitka Zanottová, 18.05.2008 19:39:29

Vážení, s manželem vlastníme rodinný dům, který jsme kolaudovali za manželství.Protože jsem se chtěla s manželem rozvést,zakoupili jsme na hypotéku byt ve kterém ted bydlím.Ovšem ten nepokrývá vyrovnání za dům. Chci se zeptat,zda má manžel právo mě odhlásit z trvalého bydliště které mám stále v RD.Déle si manžel nastěhoval do RD 3 cizí státní pžíslušníky bez mého souhlasu,kteří neplatí žádné nájemné. Mám nějaké právo do tohoto zasahovat a požadovat nájemné? Jestliže ano kam se mohu obrátit.Děkuji za odpoved, s pozdravem Zanottová

Re: trvalé bydliště

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.05.2008 17:49:53

Dobrý den,
jestliže jste stále spoluvlastníkem domu, máte samozřejmě také právo spolurozhodovat o "osudu" této nemovitosti. Doporučuji vypořádat majetkové vztahy. Co se týče odhlášení trvalého bydliště, záleží na tom, jak se k tomu postaví obecní úřad.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »