dědění penzijního pojištění, stavebního spoření - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědění penzijního pojištění, stavebního spoření

Drahuše Jozifková, 18.05.2008 15:29:34

Prosím o vysvětlení jak to je s děděním penzijního pojištění,kde manžel ustanovil mne jako dědičku (má z prvního manželství zletilé děti) a se stavebním spořením. Není dospořena cílová částka. U obou případů se jedná o smlouvy psané na manžela. Bude do dědického řízení počítáno moje stavební spoření? Děkuji za odpověď.

Re: dědění penzijního pojištění, stavebního spoření

František Kába, 16.06.2008 15:45:33

Vlastním rodinný domek,kde žiji s otcem.Otec má na 2 místnosti v darovací smlouvě mezi mnou a jím jako dárcem zřízeno věcné břemeno na tyto místnosti po dobu svého života.Nyní s ním v těchto místnostech žije jeho družka víc jak rok a má zde nahlášeno trvalé bydliště.Bude mít družka otce po jeho smrti nárok na můj rodinný domek?A případně budu nucen jí hledat po smrti otce náhradní bydlení?Děkuji za odpověď.

jak to zaridit

marie, 16.06.2008 19:43:39

V r.1986 jsme zakoupili auto žigul, je psane na manzela
ktery v listopadu zemrel, dedictvi neni projednane.co musime jako pozustali udelat s povinnym rucenim a propadlou STK-zatim jsme nic nezaplatili.co bude muset zaridit ten komu auto pripadne v pripade, ze bude chtit auto prodat
/pokud bude o nej zajem/.Mame obavy, aby nase naklady na zaplaceni vseho nebyly vyssi nez pripadne vynosy.jak to bude s SPZ a celkove kdyz nezaplatime?s autem nikdo nejezdime.prosim o vysvetleni a radu.dekuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »