Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
může společnost O2 uvést rodné číslo nezletilého syna v seznamu dlužníků společnosti Solus?
Před rokem měl syn paušální studentský tarif a protože byl nezletilý musela jsem smlouvu podepsat také já s uvedením svého rodného čísla.
Při zrušení tarifu jsme netušili,že nám naúčtují i následující měsíc a tak vznikl dluhu ve výši 460,-Kč.
To jsme zjistili až nyní po dvou letech ,když je syn pár dní plnoletý a v bance si požádal o půjčku na studium. Částku jsme ihned zaplatili,ale bylo nám řečeno,že jako dlužník bude uvedený ještě další 3roky.
Myslím si ,že jsem v seznamu měla být uvedena já a mé rodné číslo, když jsem smlouvu podepsala jako zákonný zástupce a v seznamu nesmí být můj nezletilý syn a jeho rodné číslo. Nyní pro pár korun dluhu o kterém jsme nevěděli, syn nedostane nikde půjčku celé 3 roky, je to nespravedlivé. Smí být rodné číslo nezletilého takto veřejně uvedeno? děkuji za odpověď.
jana Mejvaldoá
Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu. Před dvěma lety jsem si vzala půjčky,které potřebovala moje sestřenice, ale jelikož nebyla bonitním klientem, nemohla je získat. Dohoda zněla že mi bude splácet splátky pravidelně,tak aby mě to nezatěžovalo.Byla sepsána i smlouva (čistě soukromá -iniciály, částky, datumy - bez ověření právníkem) s přesným termínem splacení. Ten nebyl dodržen. Sestřenice přestala pravidelně platit.Byla sepsána další smlouva - obdobným způsobem, ale opět nebyla dodržena. Sestřenice mi neplatí, a já nezvládám splátky splácet z vlastních příjmů, jelikož je vše na mé jméno, jsem dlužníkem a mám nemalé problémy s neplacením, které míří již k většímu problému, což ovšem nemusí nikoho zajímat, protože před svými věřiteli jsem dlužník já nikoliv někdo jiný. Je nějaká možnost jak převést tyto závazky na skutečného dlužníka-sestřenici? Nebo pouze soudní nebo právní cestou? Sestřenice stále jen slibuje,ale nic neřeší.Proč taky, když je vše na mě.Děkuji za případnou radu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com