Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,potřebuji poradit měl jsem pracovní ůraz a nestal se vinou mé nedbalosti,ůraz se mi stal v polovine mesice a má pracovni neschopnost trvala až do poloviny následujícího měsíce,přesto že jsem sepsal záznam a protokol o pracovním ůraze se zaměstnavatelem a i na neschopence jsem měl ůraz veden jako pracovní,dostal jsem vyplaceno pouze obyčejnou nemocenskou dávku.Nikdy předtím jsem pracovní ůraz neměl a tudíž nevím jak je proplácen,ale myslím si že by měla být náhrada mzdy určitě větší než při klasické neschopence.Dopustil se tedy zaměstnavatel na mě nezákoného postupu či nikoli?Mám nárok na 100% náhradu mzdy,a v případě špatého postupu mého zaměstnavatele na koho se můžu obrátit?Předem děkuji za odpověd Duchek David.
Dobrý den, měl by jste mít nárok na náhradu za ztrátu na výdělku po dobu pracovní neschopnosti. V první řadě se můžete pokusit vyřešit věc se zaměstnavatel smírně. Když se nedohodnete můžete podat stížnost na Oblastní inspektorát práce. Pokud Vám však dlužné nároky zaměstnavatel nevyplatí dobrovolně, budete se jich muset domáhat u soudu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com