Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám těžce tělesně postiženou dceru. máme v obci jednoho myslivce, který:
ji vyhledává, když je se psem na procházce, aby mohl vyhrožovat, že psa zastřelí, jestliže jde bez vodítka, ačkoli sám své psy bez vodítka vodí,
nadává jí do krav a do mrzáků,
když jede v autě a ona jde se psem po silnici, nelituje zastávky, zacouvá s autem a slovně ji napadá.
V případě, že jde po vsi bez psa, ptá se jí, kde má psa, že si ho najde a zastřelí.
Víme, že nejlepší by bylo uvedenému přerazit čelist a nechat ho někde ležet, spíše se nám jedná o oporu v zákonech. Dále pak je zde otázka, když myslivec má zbrojní pas, může-li si dovolit vyhrožovat střelnou zbraní.
Za případnou pomoc děkuji
Dobrý den, před dvěma dny jsem byl vulgárně a hrubě napaden na serveru lide.cz. Dal jsem k posouzení screeny administrátorům ovšem bez uspěchu. Chtěl bych se zeptat dá se tento incident řešit i mimo tento server když samotný server toto napadení zamítl ? Děkuji
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli mě může zaměstnavatel přikaz a také pak postihovat když nebudu nosit identifikční kartičku (jméno a pozice) na sobě v pracovní době.děkuji
Dobrý den. Nejsem si jistá, jestli se pohybuji ve správné oblasti práva, ale potřebovala bych radu. Problém se týká sousedských vztahů v bytovém domě, stejně tak ovšem ochrany našich práv. Popis situace výrazně zkrátím: já a manžel máme problém se sousedy. Slovní napadání už přešlo i ve fyzický konflikt, v době sporů nám ovšem také někdo vykradl sklep a tito sousedé podle policie nahlásili vykradení našeho sklepa (nechápeme proč to hlásili oni) na PČR ještě dříve, než jsme vůbec shledali, co se stalo, a to tím způsobem, že soused tvrdí, že na vlastní oči viděl manžela, jak si sklep rozbil a vykradl sám. Absolutně nechápeme, jak na něco takového přišel a proč si vůbec vymýšlí taková obvinění, jemu škoda nevznikla, sklep byl náš, ukradený obsah také, pojištění nejsme. Policie manžela vyšetřuje způsobem, který naznačuje, že věří spíše sousedovi. Jsme nevinní. Co můžeme dělat? Manžel nic neprovedl, přesto se bojí obvinění nebo dokonce soudu. Prosím poraďte. Děkuji.
Dobrý den,jsme s manželem předvoláni k soudu jako obžalovaní,žaluje nás manželův bratr kvůli "ochraně osobnosti".Jde o to,že okradl manžela o peníze při dědictví,tzn.manžel mu dal plnou moc k zastoupení u notáře,aby vyřídil dokumenty,on si jeho díl přepsal na sebe,manžel mu věřil a vzhledem k tomu,že viděl tyto dokumenty od notáře až po dvou letech,nemohl se ani odvolat.Švagr se živí jako samozvaný guru,které léčí světlem apod.nesmysly,mysleli jsme si,že je správné,aby nepodváděl další lidičky a netahal z nich penízky.Proto jsme o této kauze napsali na internetu,vyšel i velký článek v Reflexu.
Jsme předvoláni k samosoudci rovnou na krajský soud.Nepřeskočila se jedna instance a to okres.soud?
Jeho svědci jsou jeho přátelé ze sekty a manželova bývalá žena,se kterou má velmi špatné vztahy.Nejsou toto předpojatí svědci?Vezme samosoudce také v úvahu urážky v mailech a sms,kde nás tito jeho přátelé uráželi?No není toto absurdní,když švagr manž.okradl a ještě chce další peníze a omluvu?Děkuji
O žalobách na ochranu osobnosti rozhoduje krajský soud, k přeskočení instance nedošlo. Věrohodnost svědků posoudí soud při provádění svědecké výpovědi. Urážky v mailech a sms soudce v úvahu nevezme, neboť předmětem řízení není ochrana Vaší osobnosti.
Dobrý den,
je možno uplatnit nějaké sankce na veřejného činitele který mě právně uráží?(nádavky typu debile,kreténe,ale i třeba zoofile a tak).
Dobrý den,
jedna společnost (občanské sdružení) si mne najala za účelem pořízení audiovizuálního záznamu přednášející osoby. Tato společnost si však nezajistila svolení od přednášející osoby k publikování tohoto záznamu ani si písemně nevyjednala vlastnická práva s touto osobou, ani mnou.
Jakou mám v této kauze odpovědnost? Nesu například odpovědnost za publikování tohoto neschváleného záznamu, když jsem byla pouze na natáčení najata - když tedy fakturuji této společnosti:
"Příprava videa pro publikaci na internetu"
a
"Pronájem aparatury"
Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den,
zaměstnavatel mi navrhl vzhledem k mému důchodovému věku ukončit dosavadní pracovní poměr, který je na dobu neurčitou, dohodou s tím, že si požádám o starobní důchod a bude se mnou uzavřena smlouva na dobu určitou (1 rok). Protože současně naznačil, že dojde i ke snížení platu, mám také obavu, zda potom nemůže smlouvu ukončit ještě dříve než uplyne doba určitá.Jeví se mi jako jistější počkat až dostanu výpověď, např. pro nadbytečnost, s vyplacením odpovídajícího odstupného a nepočítat již s dalším zaměstnáním.
Děkuji
Dobrý den, to, že zaměstnanec dosáhl důchodového věku, není výpovědním důvodem ze strany organizace (ani důvodem pro snížení mzdy, pokud se vykonávaná práce nezměnila).
Tedy Váš závěr je správný.
Samozřejmě pokud byste požádal o důchod a potom chtěl pobírat důchod a současně pracovat, musí být uzavřen pracovní poměr na dobu určitou, nejdéle na 1 rok. A není njisté, zda to potom zaměstnavatel obnoví.
Tedy při rozhodování přihlédněte také k tomu, jak moc Vás zaměstnavatel potřebuje - někde by se bez důchodců neobešli, jinde se jich snaží zbavit.
Dobrý den,
zaměstnavatel mi navrhl vzhledem k mému důchodovému věku ukončit dosavadní pracovní poměr, který je na dobu neurčitou, dohodou s tím, že si požádám o starobní důchod a bude se mnou uzavřena smlouva na dobu určitou (1 rok). Protože současně naznačil, že dojde i ke snížení platu, mám také obavu, zda potom nemůže smlouvu ukončit ještě dříve než uplyne doba určitá.Jeví se mi jako jistější počkat až dostanu výpověď, např. pro nadbytečnost, s vyplacením odpovídajícího odstupného a nepočítat již s dalším zaměstnáním.
Děkuji
Dobrý den,
před cca měsícem jsem podstoupil v nemocnici operační zákrok.Nikde a nikomu jsem se s touto skutečností nesvěřil,jednalo se o citlivou záležitost.Náhle se manželka(jsme v rozvodovém řízení)odněkud dozvěděla na jaký zákrok jsem podstoupil.
Předpokládám,že někdo z nemocničního zařízení poskytl tuto informaci bez mého souhlasu,přes další osoby.
Prosím o radu,jak se nyní mohu bránit?
Dobrý den, prosím o radu. Asi před 14 dny mě oslovil mailem přítel z Brna, kde mi napsal, že jsem na seznamce štěstí jako Jana50 z Kolína, Vš.Data jsou nepravdivá, ale fotografie identická. Nevím, jak dlouho jsem tam vystupovala jako Jana50, ale požádala jsem administrátora o zrušení této registrace.
Je možné podle ip adresy přes policí dostat info přes seznamku ŠTĚSTÍ.. a trestně stíhat odpovědnosti toho, kdo inzerát podal??
Děkuji Tesařová.
Dobrý den,
je samozřejmě teoreticky možné podat trestní oznámení na neznámého pachatele, otázkou však je, zda došlo ke spáchání nějakého trestného činu.
Dobrý den-chtěla bych se Vás zeptat,zda kdokoliv a kdykoliv mě může fotit a nebo natáčet na kameru bez mého svolení?Děkuji za odpovědˇ.Žigmundová
Chtěl bych se podělit o svůj zážitek. Dnes kolem 18 hodiny jsem procházel podchodem, kde jsem si chtěl vyfotit incident jednoho človíčka s ochrankou a rádoby nějakým spolumajtelem, který má vlastnit část podchodu ve Zlíně a který dané osobě stínil rukama a tělem před mobilnim telefenonem s fotakem.Osoba si chtěla vyfotit padající omítku ze stropu. Když jsem si to chtěl vyfotit, vystartovala proti mně nějaká 60 Kg osoba a snažila se mi zakrýt objektiv a bránila mi tělem. Udájně se má jednat o soukromý podchod /vybudovaný za dob volševika/ a nesmí se zde fotit :) Setkali jste se někdo s touhle perličkou ? A jako třešnička na dortu opodál stál příšlukník policie ČR a něco si psal .... před tím jich tam stálo 5. Ovšem co nedokážu pojmout svoji kůrou mozkovou je to, že někdo stojí uprostřed podchou a zakazuje lidem fotit. To pak ještě něco vykřikoval o žalobě u soudu atd :-D Mám s tím něco dělat ? :-) Každopádně v té lokalitě není žádný přímý zákaz používání fotoaparátů...
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com