Pracovní podmínky - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pracovní podmínky

Hana Skácelová, 15.05.2008 20:53:43

Dobrý den,koncem dubna zaměstnavatel přestěhoval pobočku firmy mimo obec, s dojížděním jsem nesouhlasila. Když se dozvěděl,že mi má vyplatit odstupné dle §52 pís.b ZP, rozhodl se pro mě raději "vymyslet" nové pracovní místo v místě sjednaném v pracovní smlouvě. Nové pracoviště však neodpovídá předchozím pracovním podmínkám. Kancelář
je poloprázdná, zanedbaná, starý nábytek, polámaná kancelářská židle, chybí mé pracovní pomůcky. Zaměstnavatel mi tak nepřiděluje práci dle smlouvy.
Tím se snaží mi práci znepříjemnit tak,abych podala výpověď sama. Tato nepříjemná situace negativně ovlivňuje moje duševní zdraví.Jak se mohu proti tomuto způsobu "mobingu" bránit? Trvám na oprávněné výpovědi s odstupným.Děkuji za odpověď.

Re: Pracovní podmínky

Mgr. Oldřich Topka, 19.05.2008 13:08:54

Dobrý den, to, že máte poloprázdnou kancelář s ošuntělým nábytkem neznamená, že by Vám tím zaměstnavatel nepřiděloval práci podle smlouvy. To spočívá v tom, že máte plnit úkoly, které Vám plynou z druhu práce sjednaného ve smlouvě. Pokud Vám zrovna žádnou nepřiděluje, jde o překážku na jeho straně a Vy máte nárok na plnou náhradu mzdy. Ale to, jestli máte hezký nábytek a útulnou kancelář nemá s pracovní smlouvou nic společného, pokud ovšem nemáte ve smlouvě sjednáno, že zaměstnavatel Vám zajistí "hezkou kancelář". Můžete podat podnět na Oblastní inspektorát práce, ale nelze předpovědět, jestli proti Vámi tvrzenému "mobingu" nějak zasáhnou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »